Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το "Effect, Τομογραφία του Έρωτα" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μετά την Αθήνα θα πάει και Θεσσαλονίκη

Το "Effect, Τομογραφία του Έρωτα&qu...

Στο θέατρο Αυλαία από τις 13 Μαρτίου 2015

Ολοσέλιδη αναφορά είχε η εφημερίδα Έθνος στο φύλλο της 24ης Φεβρουαρίου 2015, σχετική με την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, «Effect, Τομογραφία του Έρωτα» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη που αυτή την στιγμή έχει ανέβει και παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο της Αθήνας.

Επίσης το άρθρο της Αντιγόνης Καράλη έκανε λόγο και για την επανάληψη μίας μεγάλης θεατρικής επιτυχίας των τελευταίων χρόνων, της παράστασης «Οι Έμποροι των Εθνών» που βασίζεται στο κείμενο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη όπου η σκηνοθεσία και η πρωτότυπη μουσική είναι του Θοδωρή Αμπαζή, καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η παράσταση αυτή που είχε παιχθεί και στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων παίζεται επίσης στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας αλλά Δευτέρα και Τρίτη.

Στο «Effect», η επίσημη πρεμιέρα του οποίου στην Αθήνα έγινε την περασμένη Παρασκευή, δύο νέοι συμφωνούν να πάρουν μέρος σε μια δοκιμή για ένα νέο φάρμακο. Ενώ οι γιατροί μπορούν να παρατηρήσουν με κάθε λεπτομέρεια τις χημικές αντιδράσεις στο μυαλό των ερωτευμένων, δεν ξέρουν τι τις προκαλεί. Η δοκιμή θα τιναχθεί στον αέρα και οι γιατροί αναγκάζονται ν' αναθεωρήσουν τα όρια ανάμεσα στην τρέλα και την υγεία, τον άνθρωπο και τη χημεία, τον έρωτα και την αγάπη...

H Lucy Prebble, μία από τις πιο δυναμικές σύγχρονες φωνές του αγγλικού θεάτρου, είναι η συγγραφέας του «Effect -Τομογραφία του έρωτα», ένα συγκινητικό, αστείο και απρόσμενα ανθρώπινο επιστημονικό θρίλερ που μάλιστα παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη μετά το Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας, στο «Σύγχρονο Θέατρο της Αθήνας», σε μετάφραση-σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, μετά την Αθήνα όπου οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8/3/2015, αναμένεται το έργο να μεταφερθεί και στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Αυλαία από τις 13 έως και τις 22 Μαρτίου 2015.

Όπως έγραψε το Έθνος, όλη αυτή η ιστορία, ο ένας εγκέφαλος να παρατηρεί τον άλλον, μοιάζει με μια κάμερα που προσπαθεί να φωτογραφήσει τον εαυτό της. Ο εγκέφαλος είναι το πιο σημαντικό ανθρώπινο όργανο. Παρόλο που ζυγίζει το 2% του βάρους του σώματος, καταναλώνει το 20% της παραγόμενης ενέργειας.

Η παράσταση «Effect-Tομογραφία του Έρωτα» έχει ανέβει σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη με τους Άννα Μάσχα, Αντώνη Καρυστινό και τους Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Μάνο Στεφανάκη και με τον υπέροχο ψηφιακό σκηνικό χώρο που επιμελήθηκε και έστησε ο Στάθης Μήτσιος.

Τρέιλερ της παράστασης είδαμε να παίζεται στο τηλεοπτικό κανάλι του ΑΝΤ1, στην ενότητα ΑΝΤ1Life.

*Τέλος να αναφέρουμε πως η νέα παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για την Γιαννούλα την Κουλουρού σε κείμενο Κωνσταντίνου Μάγνη και σκηνοθεσία Παναγιώτη Φαφούτη και Μίλτου Νίκα θα κάνει πρεμιέρα στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στην πλ. Γεωργίου στις 5 Μαρτίου 2015, στις 21.30.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture