Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ένα Καρναβάλι στον αυτόματο πιλότο

Ένα Καρναβάλι στον αυτόματο πιλότο
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ πιλότο το φετινό καρναβάλι από την αρχή έως το τέλος, κάτι που ήταν σαφές σε όλη τη διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων, απόδειξη ότι ο θεσμός μπορεί και να πηγαίνει μόνος του. Ναι, αλλά προς τα πού;  Και κυρίως για πόσο;

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ότι η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε τον Σεπτέμβριο δεν μπορεί να στέκει καλά πάνω στο σχοινί των επιχειρημάτων, καθώς οι προηγούμενες αναλάμβαναν τον Δεκέμβρη και όλο και κάτι προλάβαιναν να προσθέσουν.

Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ γιόρτασε τα 50 χρόνια του με μια μικρή...πάστα αντί για τούρτα, όπου μετά βίας χωρούσε πάνω το νούμερο 50. Αντί για ένα λαμπρό επετειακό παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας και της προσφοράς του παιχνιδιού στην μεγάλη εκδήλωση της Πάτρας, τα πληρώματα έζησαν μια  συμπυκνωμένη εκδοχή με ελάχιστες φάσεις πλατείας, μακριά από  τους πολίτες, με περισσότερες φάσεις σακούλας, και σίγουρα όχι μια εορταστική εκδοχή με φαντασία, όχι μια πανηγυρική ...έφοδο του Θησαυρού στην πόλη.

ΛΙΤΟ ΕΩΣ ΦΤΩΧΟ το καρναβάλι και στα άρματα τα οποία αποτελούσαν ρετούς παλαιότερων αρμάτων, έως και δεκαετίας πίσω, τα οποία έκαναν λίφτινγκ και βγήκαν ξανά στους δρόμους, με αποκορύφωμα τον βασιλιά Καρνάβαλο, ο οποίος για δεύτερη χρονιά φέτος ήταν ακίνητος και στα μάτια και στα χέρια, λές και είχε πάθει αγκύλωση.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΒΡΥΩΝΗ τον λόγο της  οποίας δεν καταλάβαμε, ήταν εμφανής στα άρματα του Δήμου. Κανείς δεν κατάλαβε τον λόγο για τον οποίο απενεργοποιήθηκε το κεφάλαιο Πέτρος Βρυώνης, ένα χρόνο πριν συνταξιοδοτηθεί ούτε ποιά ακριβώς δουλειά έκανε ως υπάλληλος του Δήμου αφού σίγουρα χέρι στα άρματα δεν έβαλε.

Επίσης πληροφορίες που κάνουν λόγο για σκόπιμη απενεργοποίησή του κατόπιν διαβολής του στους νέους ενοίκους της Μαιζώνος δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά όπου υπάρχει καπνός....

 

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ έμεινε στα χαρτιά. Όχι δεν τρελάθηκαν στο καρναβάλι οι συνοικίες. Μια χαρά με το μακαρόνι τις είδαν και φέτος τις καρναβαλικές κορδέλες.

ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ έκανε για άλλη μια φορά θραύση. Όπου έστριβες το κεφάλι σου έβλεπες και έναν πάγκο, ενώ στα ποτά σερβιρίστηκε μαυροδφάφνη σε ....τόνους και άφθονη μπόμπα.

Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ, εκεί όπου πέρυσι χτυπούσε η καρδιά του καρναβαλιού με εκθεσιακό υλικό και πλήθος δράσεων, φέτος παρουσίαζε ένα σπαραξικάρδιο θέαμα.

Μέσα όλος ο εξοπλισμός, αλλά ο χώρος κλειστός. Κανένα σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες της διοργάνωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το λουκέτο έπεσε λόγω έλλειψης προσωπικού. Αλήθεια ο Καρναβαλικός Οργανισμός το ίδιο προσωπικό δεν είχε πέρυσι; Τι άλλαξε ακριβώς;

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΑ; Εδώ σημειώθηκε ρεκόρ.

7.000 άτομα σε ένα γκρουπ, να τα κάνουν όλα ...καπνό κάτω από τη μύτη του ΣΔΟΕ.

Άν δεν λάβει μέτρα ο Δήμος, του χρόνου θα γίνουν 10.000 και κάποια στιγμή θα έχουμε και δράματα.

Η ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ήταν κάτι σαν ...πρόβα, για να δούμε που πάει ο θεσμός από μόνος του χωρίς καμία παρέμβαση. Ε, λοιπόν μέχρι εδώ πάει. Αλλά η δημοτκή αρχή δεν ψηφίστηκε μόνο για να κοιτάει τη διαδρομή, αλλά και για να την χαράζει. Αναμένουμε λοιπόν να ακούσουμε τις προτάσεις της.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις