Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: "Φάρμακα και Περιβάλλον"-Παρουσιάζεται απόψε το project του φαρμακευτικού συλλόγου

Πάτρα: "Φάρμακα και Περιβάλλον"...

Η πρώτη παρουσίαση απόψε στους δασκάλους

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αχαϊας κατάφερε να ολοκληρώσει και παρουσιάζει , ένα project για την ενημέρωση των παιδιών του δημοτικού και του γυμνασίου σε σχέση με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της απόρριψης φαρμάκων στο περιβάλλον, και την ανακύκλωση τους, καθώς και την ορθή πρακτική στην καταστροφή τους με τίτλο ‘’ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ’’.

Το project έχει δύο τμήματα, ένα για το δημοτικό και ένα για το γυμνάσιο. Εργάστηκε για την πραγματοποίηση του ομάδα φαρμακοποιών εθελοντικά και  η αρχική ιδέα ήταν να αναδείξουν τον φαρμακοποιό της γειτονιάς σαν έναν επιστήμονα που μπορεί να προσφέρει και άλλου είδους  αρωγή στην κοινωνία, εκτός από την συνηθισμένη λειτουργία του φαρμακείου του.

Σε  συνεργασία με την περιφερειακή διεύθυνση Α’βαθμιας και Β’βαθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν  δύο παρουσιάσεις  στους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων βαθμίδων.

Σήμερα Τετάρτη, 25.02.2015, στην Αγορά Αργύρη στις 5.00 μ.μ. το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση στους δάσκαλους και την επόμενη Τετάρτη  04.03.2015  στους καθηγητές, στην αίθουσα του τεχνικού επιμελητηρίου.

Η ομάδα που  εργάστηκε για το project αυτό αποτελείται κυρίως από νέους φαρμακοποιούς  οι οποίοι δούλεψαν με κέφι και μεράκι για ένα θέμα έξω από τα φαρμακευτικά δεδομένα που έχουμε συνηθίσει.

Οι φαρμακοποιοί που εργάστηκαν είναι  οι:

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΛΙΑΚΟΥ ΝΙΚΗ, ΧΥΜΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ,ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΠΑΛΜΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ, ΣΟΥΛΕΛΕ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΣΑΡΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΒΟΥΤΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ ΛΙΝΑ, ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑ, ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ ΧΑΡΗΣ, ΛΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, καθώς και η ΣΚΑΛΤΣΑ ΛΕΩΝΟΡΑ που δεν είναι πια μέλος του συλλόγου. Υπεύθυνη της όλης διαδικασίας είναι η ΒΟΥΤΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ.

Θα γίνουν από τους φαρμακοποιούς και πιλοτικές παρουσιάσεις σε κάποια σχολεία, ώστε να είναι και πιο ενεργή η συμμετοχή του συλλόγου μας στο project.

O πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος τονίζει "αισθάνομαι υπερήφανος για τον εθελοντισμό, την παραγωγικότητα και την κοινωνική ευαισθησία που για άλλη μία φορά δείχνει το δυναμικό του συλλόγου μου, δίνοντας έτσι την καλύτερη απάντηση σε κουτσομπολιά περί εκατομμυριούχων.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι οι συνάδελφοι της Αχαΐας ήταν μέσα στους 2-3 συλλόγους στη χώρα που πρώτοι δημιούργησαν και λειτούργησαν Κοινωνικό Φαρμακείο με αμιγή εθελοντική εργασία από τους ίδιους, σε ώρες και ημέρες που άλλοι συνάδελφοι ασκούσαν διευρυμένη λειτουργία, σε άλλες περιοχές της χώρας.

Θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω ότι, μακράν από το 2ο σύλλογο στη χώρα σε διάρκεια, απεργοί φαρμακοποιοί της Αχαΐας έχουν δώσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 χρόνων το μισό ποσό του καθαρού τους κέρδους από τη λειτουργία τους ως φαρμακεία ασφαλείας στη διάρκεια των απεργιών, υπέρ του συλλόγου. Τα χρήματα αυτά διατέθηκαν, άλλες φορές για ενίσχυση συναδέλφων σε οικονομική αδυναμία που δεν συμμετείχαν ως φαρμακεία ασφαλείας και άλλες φορές σε στήριξη θεσμών και ομάδων στην πόλη μας που ασκούν κοινωνικό έργο".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being