Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής μιλά αύριο για τη ζωή και το έργο του Ευάγγελου Αβέρωφ

Ο Άγγελος Τσιγκρής μιλά αύριο για τη ζωή...

Αφορμή η παρουσίαση του βιβλίου της κόρης του

Το βιβλιοπωλείο "DISCOVER", η Ένωση Καλαβρυτινών Πάτρας, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών και οι εκδόσεις "ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ" παρουσιάζουν στη Πάτρα το μυθιστόρημα "ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ ΣΕ ΜΙΑ", που έγραψε η Τατιάνα Αβέρωφ για τη ζωή του πατέρα της Ευάγγελου Αβέρωφ.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, στις 7:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο "Βυζαντινό" (Ρήγα Φεραίου 106, Πάτρα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Άγγελος Τσιγκρής,  πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δικηγόρος, Δρ Εγκληματολογίας, η Σία Αναγνωστοπούλου, Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Μαγκλάρας, φιλόλογος - Επίτιμος Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών και η συγγραφέας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Θοδωρής Στεφανίδης, ερασιτέχνης ηθοποιός (θεατρικό σχήμα ΡΕΦΕΝΕ Πάτρας).

Συντονίζει η Αφροδίτη Δημητρακοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας.

Το ταξίδι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου είναι συναρπαστικό. Η μηχανή του χρόνου ταξιδεύει τον αναγνώστη στο χθες: στην μεταπολεμική ιστορία του τόπου.

Ο ήρωας του βιβλίου είναι ένας ευπατρίδης της πολιτικής. Ο Ευάγγελος Αβέρωφ.

Την άγνωστη πλευρά της ζωής του, παρουσιάζει με το ενδιαφέρον της βιβλίο, με τίτλο «Δέκα ζωές σε μία», η κόρη του Τατιάνα Αβέρωφ που αφήνει ένα ακόμα αποτύπωμα στη λογοτεχνία.

Με το νέο της πόνημα η Αβέρωφ -που έμεινε μακριά από την πολιτική και αφοσιώθηκε στο Mέτσοβο, στην τέχνη και στα γράμματα- δεν αγιογραφεί, αντίθετα προσεγγίζει με ρεαλισμό μια εμβληματική μορφή της κεντροδεξιάς του 20ου αιώνα στην Ελλάδα. Αναμφισβήτητα ο Ευάγγελος Αβέρωφ είναι μια από τις μεγάλες, αλλά ταυτόχρονα και μια από τις πλέον αδικημένες προσωπικότητες της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας.

Μιλώντας για το πώς αντιμετώπιζε ο πατέρας της την πολιτική στην ενασχόληση με την οποία ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, η Τατιάνα Αβέρωφ επισημαίνει ότι:

"...ήταν πρακτικός άνθρωπος. Του άρεσε η αποτελεσματικότητα και αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που καθόρισαν τις πολιτικές επιλογές του. Αλλά εξαντλούσε και τα περιθώρια διαλόγου. Είχε τη διπλωματία στο αίμα του. Ήταν ο… γεφυροποιός και στην οικογένειά του...".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις