Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Στον αέρα και αμφίβολη η επιστροφή ΦΠΑ για πάνω από 5500 παραγωγούς

Ηλεία: Στον αέρα και αμφίβολη η επιστροφ...

Παράσταση αγροτών στη Δ.Ο.Υ Πύργου χθες το πρωί

Αδυναμία ελέγχου σε σύντομο χρόνο,  από ένα και μόνον υπάλληλο που είναι επιφορτισμένος με αυτό το καθήκον στη Δ. Ο. Υ του Πύργου,  των στοιχείων των αγροτών που περιμένουν από το 2013 την επιστροφή του ΦΠΑ για προϊόντα που διέθεσαν  διαπιστώθηκε κατά την χθεσινή «απόβαση» εκπροσώπων  της Ομάδας παραγωγών Αμαλιάδας , του Αγροτικού συλλόγου  στα γραφεία της Δ.Ο. Υ  Πύργου, συνοδεία του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Υπενθυμίζουμε ότι η απαράδεκτη καθυστέρηση της επιστροφής του ΦΠΑ δυο χρόνια τώρα, ήταν το κυρίαρχο θέμα της  σύσκεψης που έγινε την περασμένη Κυριακή στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών στην Αμαλιάδα. Εκεί,  αποφασίστηκε  να υπάρξει παρέμβαση των βουλευτών της Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με εκπροσώπους της Ομάδας Παραγωγών στην ΔΟΥ Πύργου, με στόχο να υπάρξει διευκόλυνση για την περαίωση του σχετικού ελέγχου, για την επιστροφή του ΦΠΑ.

‘Έτσι χθες το πρωί ο κ. Μπαξεβανάκης ζήτησε από την προισταμένη της Δ.Ο. Υ  Πύργου κ. Αθηνά Γαλανοπούλου να γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο έλεγχος  και να επιστραφούν τα οφειλόμενα από το ΦΠΑ στους αγρότες.

Κατά τη συζήτηση προέκυψε ότι από την Δ.Ο. Υ  Αμαλιάδας έχουν σταλεί για έλεγχο (μόλις τον περασμένο Ιούνιο) τα στοιχεία πεντακοσίων αγροτών. Ταυτόχρονα, για επανέλεγχο εκκρεμούν στην Δ.Ο.Υ  Πύργου 5000 περιπτώσεις αγροτών ! Όλα αυτά είναι χρεωμένα σε έναν υπάλληλο. 

Η «έκρηξη» επομένως του κ. Αντωνάτου (που μετείχε της αντιπροσώπειας) στο άκουσμα αυτών των δεδομένων μπορεί να θεωρηθεί απολύτως δικαιολογημένη, όπως και η οργή των δικαιούχων, παρότι η ευθύνη δεν ανήκει ούτε στους υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ ούτε στην προϊσταμένη της υπηρεσίας. 
Βάσει των προαναφερόμενων εύλογα αναρωτιέται κανείς πόσα χρόνια απαιτούνται για   να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να πληρωθούν οι παραγωγοί του νομού μας ; 

Ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να καταβληθούν άμεσα σε όσους εκ των παραγωγών οφείλονται μέχρι χίλια ευρώ χωρίς περεταίρω έλεγχο για να εξυπηρετηθούν αλλά ταυτόχρονα  να υπάρξει μια αποσυμφόρηση των υπό εξέταση φακέλων, λύση που φαντάζει ευκόλως υλοποιήσιμη και αυτομάτως υπολογίζεται ότι θα μειώσει κατά 1/3 περίπου τον όγκο τους. 

Άξιο απορίας είναι επίσης  γιατί συνεχίζεται για τόσο μακρύ διάστημα η ταλαιπωρία των αγροτών την στιγμή που έχουν προ πολλού στα χέρια τους  στο υπουργείο Οικονομικών τις  φορολογικές δηλώσεις των αγροτών για το ίδιο έτος ( 2013)  και μπορούν κάλλιστα να διασταυρώσουν τα στοιχεία και βάσει αυτών να αποδώσουν το ΦΠΑ στους δικαιούχους, ελέγχοντας μόνον όσους δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις ή όσους έχουν υποβάλλει «προβληματικές» δηλώσεις.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψαν όλα τα προβλήματα που χρονίζουν κατά την σύσκεψη της Κυριακής και δεσμεύτηκαν ότι θα τα θέσουν για να δρομολογηθούν οι  λύσεις.

Εφημερίδα Πρωινή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις