Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επιφυλάξεις Τριανταφυλλόπουλου για τον "Καλλικράτη"

Επιφυλάξεις Τριανταφυλλόπουλου για  τον ...

Στηρίζει τις θέσεις του ΚΚΕ για την διοικητική μεταρρύθμιση

Με μία δημόσια κίνηση εν’ όψει εκλογών, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος εξέφρασε μέσα από ανακοίνωσή του, την έντονη επιφύλαξη που έχει για τον "Καλλικράτη" μη διστάζοντας να «προσυπογράψει» τις προβαλλόμενες θέσεις του συνυποψηφίου του και υποστηριζόμενου από το ΚΚΕ κ. Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου, όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν στις τελευταίες ημέρες στον τοπικό Τύπο. Αναφέρει συγκεκριμένα:

"Αμέσως μετά την επίσημη εμπλοκή μας με τα δημοτικά πράγματα της Αιγιάλειας, αμφισβητήσαμε, δημοσίως και σ’ όλους τους τόνους, τις δημοτικές παρατάξεις, τις κατ’ όνομα «ανεξάρτητες» και «αυτοδιοικητικές» που υπόσχονται μεγάλες υπερβάσεις.

1.Είναι αλήθεια πως η χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Κράτος θα μειωθεί επικίνδυνα, όπως και τώρα ήδη το ίδιο συμβαίνει».

2.Είναι σοβαρό, πως τόσο η μη εκτέλεση αναπτυξιακών έργων που αφορούν και οικονομικές επιβολές προς τους πολίτες (μέσω υπηρεσιών του δήμου) θα αποφευχθούν.

Σ’ αυτά, πράγματι συμφωνούμε με την «Λαϊκή Συσπείρωση»  του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου χωρίς να χάνουμε το όραμα και την ελπίδα για αλλαγή των δεδομένων".

Ενώνοντας τη φωνή του μ’ αυτήν της δημοτικής παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ, ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος δήμαρχος, τονίζει επιπλέον:

"Ο Καλλικράτης είναι ένα μοναδικό μνημείο για το πώς δεν  πρέπει να γίνεται μία τέτοιου είδους μεταρρύθμιση. Δεν  συνδέεται με το μόνιμο αίτημα των δήμων για φορολογική αποκέντρωση, δεν δίνονται οι απαραίτητοι πόροι και οι συνενώσεις δεν έγιναν με αντικειμενικά κριτήρια (με αποτέλεσμα ν’ αδικηθεί και η Ανατολική Αιγιάλεια). Αντιθέτως δίδονται αρμοδιότητες χωρίς πόρους, παραμένει το καθεστώς αδιαφάνειας, η μεγάλη σπατάλη, τα διαφορετικά μεγέθη λειτουργίας υπηρεσιών (αποκομιδής απορριμμάτων, βιολογικών, πολιτιστικών υπηρεσιών κ.α.), με προώθηση και πάλι αρκετά μικρών δημοτικών επιχειρήσεων και επαναλαμβανόμενες ζημιές. Η δομική αδυναμία του συστήματος δεν διορθώνεται, ούτε θεραπεύεται".

Και καταλήγει, αφήνοντας με νόημα να εννοηθεί ότι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ ή στηριζόμενοι από επιφανή τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάρουν θέση υπέρ ή κατά των κυβερνητικών μέτρων και σχεδίων:

"Σ’ αυτές τις εκλογές, η ψήφος δεν αφορά μόνο τους τοπικούς άρχοντες, αλλά την ανάγκη καταδίκης της ανεξέλεγκτης οικονομικής πολιτικής -  που δημιουργεί ανέργους και αρπάζει χρήματα από τα νοικοκυριά. Επίσης μιας διοικητικής μεταρρύθμισης, αποτέλεσμα κομματικής κοπτοραπτικής, χωρίς οικονομικά προαπαιτούμενα. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε πίστη στους αγώνες, όραμα κι ελπίδα για να υλοποιήσουμε όσα θέλουμε να κάνουμε. Άλλωστε η λογική… χρήματα δεν υπάρχουν – άρα μη σχεδιάζετε προγράμματα, αδικεί τις τοπικές κοινωνίες που δεν μπορεί να υπάρχουν παθητικές, άβολες, αλλά πρωταγωνιστές - με όλα τα μέσα – για ανάπτυξη και δημιουργία".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις