Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το thebest.gr μπήκε στην υπό κατασκευή Μίνι Περιμετρική - Τα τούνελ, τα εντυπωσιακά Αρχαία αλλά και οι πολλές εκκρεμότητες – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Το thebest.gr μπήκε στην υπό κατα...
Χριστακόπουλος Θάνος

Αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2015

Μπορεί ο στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ολοκλήρωση του έργου της Μίνι Περιμετρικής Πατρών, που θα δώσει μεγάλες κυκλοφοριακές ανάσες στην πόλη, να θέλει το έργο έτοιμο μέχρι τα τέλη του 2015, όμως τα χρονικά περιθώρια πλέον πιέζουν τρομερά και τα πράγματα που πρέπει να γίνουν μέχρι τότε είναι πολλά.

Οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε αξιόλογο βαθμό τους τελευταίους μήνες, όμως όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο φωτορεπρτάζ του thebest.gr, πολύ μεγάλο κομμάτι του δρόμου βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια υλοποίηση.

 

 

 

Στην πορεία της μάλιστα η Μίνι Περιμετρική έχει συναντήσει, αρχαιολογικά ευρήματα, ορισμένα εκ των οποίων, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr, είναι σημαντικά και απαιτούν ακόμα αρκετή δουλειά μέχρι να αποκαλυφθούν πλήρως.

Πρόκειται για Ρωμαϊκές αρχαιότητες του 4-5 αιώνα μ.Χ. αλλά και νεώτερα. Ανάμεσα στα όσα έχει φέρει στο φως, μέχρι στιγμής η αρχαιολογική σκαπάνη, περιλαμβάνονται νεκροταφεία όπου (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) έχουν βρεθεί αρκετοί σκελετοί οι οποίοι δεν έχουν ακόμα ανασυρθεί.

Η σκαπάνη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή τη στιγμή ανάμεσα στην περιοχή του Κάστρου και των Ταμπαχάνων (στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου) όπου, εκτός των άλλων έχουν επίσης βρεθεί ψηφιδωτά τα οποία όμως δεν έχουν ακόμα βγει πλήρως στην επιφάνεια. Ένα απλό επιτόπιο ρεπορτάζ δείχνει ότι αρχαιολόγοι και εργάτες δίνουν πραγματικό αγώνα για να προχωρήσουν οι έρευνες, χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους τα μέσα που θα επιθυμούσαν ή που διατέθηκαν απλόχερα πρόσφατα αλλού π.χ. στις ανασκαφές της Αμφίπολης.

Η πρόοδος των εργασιών αυτών και πιθανά άλλα ευρήματα που θα έρθουν στην επιφάνεια, όσο προχωράει η εκτέλεση της Μίνι Περιμετρική, φαίνεται να απασχολεί και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Ο κ. Αλεξόπουλος μιλώντας στο thebest.gr, παρά τα όσα έχουν ακόμα να γίνουν, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο δρόμος θα  ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ΕΣΠΑ δηλαδή μέχρι το Δεκέμβριο του 2015. «Το άγχος μας είναι τα αρχαία που βρίσκονται στην πορεία, κατά τα άλλα η χρηματοδότηση, οι διαδικασίες και οι πληρωμές βαίνουν καλώς και αν δεν έχουμε απρόοπτες καταστάσεις με το ζήτημα των Αρχαίων θα τελειώσει κανονικά», υποστηρίζει ο κ. Αλεξόπουλος.

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το thebest.gr, οι αρχαιολόγοι έχουν αποδεσμεύσει αρκετά κομμάτια της χάραξης του έργου που, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, επιτρέπει την απρόσκοπτη πρόοδο των εργασιών.

 

 

Όσον αφορά τώρα στο κομμάτι του έργου, από την Αγία Σοφίας μέχρι την Αρόη, που είχε ολοκληρωθεί με την προηγούμενη εργολαβία, έχει πλήρως εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

Στο σημείο όπου είχε υπάρξει η διάβρωση και το οδόστρωμα είχε καταστραφεί δεν έχουν υπάρξει ακόμα παρεμβάσεις, τα τούνελ έχουν καταντήσει σκουπιδότοπος και έχουν γεμίσει γκράφιτι, ενώ οι μπάρες που απαγόρευαν την είσοδο έχουν βγει με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν μέσα Ι.Χ., μηχανάκια, πρόβατα μέχρι και άλογα!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις