Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

H διπλή παράσταση όπερας "Γιολάντα" και "Το κάστρο του Κυανοπωγώνα" το Σάββατο στην Πάτρα

H διπλή παράσταση όπερας "Γιολάντα&...

Σε live αναμετάδοση από την Μετροπόλιταν Όπερα της Ν. Υόρκης μέσω του ΑΝΤ1 και της Κινηματογραφικής Λέσχης

Το ερχόμενο Σάββατο14/2/2015 στις 19:30 το απόγευμα και οι Πατρινοί λάτρεις της όπερας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών σε ζωντανή αναμετάδοση από την περίφημη Metropolitan Όπερα της Νέας Υόρκης μία διπλή παράσταση που περιλαμβάνει την όπερα "Γιολάντα" του Peter Tchaikovsky και "Το κάστρο του Κυανοπωγώνα" του Bela Bartok.

Την live αναμετάδοση διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας σε συνεργασία με τον Όμιλο του ΑΝΤ1, ο οποίος για 4η συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζει τις παραστάσεις της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας τα μεγαλύτερα έργα της όπερας σε ζωντανή μετάδοση, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το βραβευμένο πρόγραμμα The Met:Live in HD, μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες φετινές παραστάσεις "Μάκβεθ", "Γάμοι του Φίγκαρο", "Κάρμεν", "Ο Kουρέας της Σεβίλλης", "Οι Αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης" και "Η Εύθυμη Χήρα" παρουσιάζει αυτό το γιορτινό Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 μία διπλή παράσταση.

Μετά τη θριαμβευτική ερμηνεία της στις παραστάσεις της ΜΕΤ του Ευγένιου Ονιέγκιν, η σπουδαία Anna Netrebko ερμηνεύει μία ακόμα ηρωίδα του Tchaikovsky στην πρώτη όπερα αυτής της ενδιαφέρουσας διπλής παράστασης, που αποτελείται από ένα μαγευτικό παραμύθι (Γιολάντα) και ένα ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ (Το Κάστρο του Δούκα Κυανοπώγωνα).

Η Netrebko είναι η όμορφη τυφλή κοπέλα που ζει τον πρώτο της έρωτα στη "Γιολάντα" μαζί με τον ο Piotr Beczala, ενώ η Nadja Michael πρωταγωνιστεί στην δεύτερη όπερα ενσαρκώνοντας το αθώο θύμα του σατανικού Κυανοπώγωνα που ερμηνεύει ο Mikhail Petrenko.

Τις δύο όπερες σκηνοθετεί ο Mariusz Trelinski, που εμπνεύστηκε από τις κλασικές νουάρ ταινίες της δεκαετίας του 40 και διευθύνει ο Valery Gergiev.

Οι αίθουσες προβολής των παραστάσεων της Μετροπόλιταν αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης αλλά και επιλεγμένοι χώροι σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και η πανέμορφη άνετη αίθουσα χωρητικότητας 940 θεατών του Συνεδριακού και πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η διάρκεια θα είναι περίπου τρεισήμιση ώρες.

Θα ακολουθήσει η παράσταση "Η Κυρά της Λίμνης" του Gioacchino Rossini στις 14 Μαρτίου 2015, όπου τα αστέρια του μπελκάντο Joyce DiDonato και Juan Diego Florez σμίγουν σε μία επίδειξη φωνητικής δεξιοτεχνίας. τοποθετημένη στα σκοτσέζικα υψίπεδα την εποχή του Μεσαίωνα, βασισμένη σε ένα αγαπημένο μυθιστόρημα του σερ Walter Scott.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της ΜΕΤ, από την πρώτη σαιζόν του στην Ελλάδα, είναι ο όμιλος Μυτιληναίος, ενώ κεντρικός χορηγός επικοινωνίας είναι ο δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη.

*Εκ των χορηγών επικοινωνίας στην Πάτρα είναι το thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View