Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στην καρναβαλική «φωλιά» πληρωμάτων - Οι καρναβαλιστές χαρτώνουν, βάφουν και δημιουργούν στον ΑΣΟ – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στην καρναβαλική «φωλιά» πληρωμάτ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς

Το Πατρινό Καρναβάλι πλησιάζει στην κορύφωσή του και παλιοί και νεότεροι καρναβαλιστές έχουν το δικό τους  καρναβαλικό συνεργείο στις αποθήκες του ΑΣΟ. Εμπνευσμένες κατασκευές, λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους και άρματα σατιρικά ή καλλιτεχνικά ετοιμάζονται αυτές τις μέρες με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να κάνουν την εμφάνισή τους στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού στις 22 και 23 Φεβρουαρίου.

Το thebest.gr βρέθηκε στο χώρο το απόγευμα της Κυριακής και συνάντησε παλιούς γνώριμους του καρναβαλιού.

Ο Ένο Σκονδράνι σκάλιζε το φελιζόλ, ο Νίκος Κανελλάκης επί τόπου και αρκετοί άλλοι με μικρότερη ίσως εμπειρία στο καρναβάλι αλλά με την  ίδια μεγάλη αγάπη δούλευαν ακούραστα.

 

Πετύχαμε τον Ένο Σκονδράνι να δημιουργεί το άρμα των πληρωμάτων 15, 31 και 183 όπου φέτος έχει θέμα «Μύθοι, μύθοι…παραμύθι». Πρόκειται όπως αναφέρει στο thebest.gr για ένα καλλιτεχνικό άρμα, προσαρμοσμένο φυσικά στο φετινό θέμα του πληρώματος.

Ένα κάστρο, ένα δέντρο με ένα καρναβαλικό προσωπείο φυσικά, μ ια γέφυρα, είμαι μερικά από τα σοιχεία της κατασκευής στο οποίο θα επιβιβαστούν νεράιδες την ημέρα της μεγάλης  παρέλασης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Από την άλλη πλευρά το πλήρωμα 40 που φέτος σαρανταρίζει κινείται στην πολιτική σάτιρα. "Μ΄αλλον τον ήπιαμε" είναι ο τίτλος του για φέτος και το άρμα θα αποτελούν στοιχεία με σημειολογική σημασία. Όπως εξηγεί στο thebest.gr o Nίκος Κανελλάκης, σατιρίζουν την προηγούμενη πολιτική κατάσταση στη χώρα γι άυτό και το άρμα θα έχει μια μπλε και μια πράσινη ακρίδα αλλά και τα παπαγαλάκια της εξουσίας, όπου το ένα θα κάθεται στην κεραία μιας τηλεόρασης.

Κάτι από τα παλιά από το πλήρωμα 106

Το πλήρωμα 106 στον χώρο του ΑΣΟ δημιουργεί ρετρό κατασκευές, αντικείμενα , ΄που όπως αναφέρει ο Ανδρέας Ασημακόπουλος παραπέμπουν σε μια παλιά…φωτογραφία.

Το θέμα του πληρώματος φέτος είναι το «All time classic» και η στολή θα διανθιστεί με κατασκευές μιας άλλης εποχής, όπως είναι τα γραμμόφωνα, τα ακκορντεόν, τα κλάξον, τα ρολόγια με τους κούκους, τα ξύλινα πατίνια.

Πάρε το τραμ…

Το άρμα που θα παρουσιάζει φέτος το πλήρωμα 222 του Αρίστου Σταθόπουλου παραπέμπει σε … «Dezavou» και πρόκειται για ένα τραμ.

 

Τα πληρώματα αρχίζουν από νωρίς την προετοιμασία ωστόσο πάντα προς το τέλος οι ρυθμοί ανεβαίνουν. Κι επειδή η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη όπως λέει ο λαός η δημιουργία συνδυάζεται και με στιγμές διασκέδασης,  με ανάπαυλες για φαγητό και παρέα.

ΚΑΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture