Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Έγυγε ο Ιδρυτής και δημιουργός της Eurobank Γιώργος Γόντικας

Έγυγε ο Ιδρυτής και δημιουργός της Eurob...

Τι λέει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ομίλου

Τον θάνατο του ιδρυτή και δημιουργού της Ευρωεπενδυτικής Τράπεζας (κατόπιν Eurobank) και επίτιμου προέδρου του δ.σ. του ομίλου Eurobank Γεωργίου Γόντικα, ανακοίνωσε η Eurobank. Σε επιστολή που απέστειλε προς το προσωπικό, ο πρόεδρος του δ.σ. του ομίλου Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης, αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο όμιλος Eurobank αποχαιρετά σήμερα με οδύνη τον εμπνευστή και δημιουργό του, τον Γεώργιο Γόντικα, έναν από τους πιο χαρισματικούς, προικισμένους και άξιους ανθρώπους του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η πορεία της Τράπεζάς μας μέσα στο χρόνο, από την ίδρυσή της το 1990 μέχρι και σήμερα, είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη ζωή και το έργο του Γ. Γόντικα, ο οποίος οραματίστηκε τη δημιουργία μιας ελληνικής Τράπεζας βασισμένη στα διεθνή τραπεζικά πρότυπα, σε αρχές, αξίες και λειτουργίες που εκείνος γνώριζε και υπηρέτησε τόσο καλά και με συνέπεια.

Η επιτυχία της Eurobank δικαίωσε απόλυτα τον οραματιστή της που μέχρι τα 95 του χρόνια ήταν κοντά μας κάθε ημέρα προσφέροντας απλόχερα υποστήριξη, συμπαράσταση και καθοδήγηση σε κάθε νέα προσπάθεια, σε κάθε καινούρια πρωτοβουλία μέσα και έξω από τη χώρα.

Ο Γεώργιος Γόντικας ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε στο τιμόνι της Ευρωεπενδυτικής Τράπεζας – κατοπινής Eurobank - ως Διευθύνων Σύμβουλος από το 1990 μέχρι το 1995, βάζοντας τα θεμέλια της πιο δυναμικής και καινοτόμου Τράπεζας στην Ελλάδα. Με τη χαρισματική του προσωπικότητα, το κύρος του, τις γνώσεις και την εμπειρία του, την απόλυτη προσήλωσή του στην αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τη συλλογικότητα, το πνεύμα συνεργασίας και το συναδελφικό και επαγγελματικό ήθος,  προσέλκυσε ικανότατους συνεργάτες και στελέχη που μοιράστηκαν το όραμά του και τον υποστήριξαν στο νέο του εγχείρημα.

Ο Γεώργιος Γόντικας ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας το 1995 και μέχρι το 2000, που βρισκόταν στη θέση αυτή, η Eurobank διέγραψε μια εντυπωσιακή πορεία, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά οικονομικά και επιχειρηματικά δεδομένα. Συνέχισε όμως να συμβάλει ουσιαστικά στον Οργανισμό μας και από τη θέση του Επίτιμου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, θέση την οποία κατείχε μέχρι σήμερα.

Για τους παλαιότερους από εμάς, ο Γεώργιος Γόντικας δεν υπήρξε απλά ο προϊστάμενος ή απλά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν πάντα δίπλα μας ακόμα και όταν είχε πια αφήσει τις θέσεις ευθύνης, με όραμα και άποψη,  ο άνθρωπος στον οποίο προσβλέπαμε για μια σοφή συμβουλή και γιατί όχι για την καθοδήγησή του στις πιο σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις.

Σήμερα ο Όμιλός μας αποχαιρετά όχι μόνο τον τραπεζίτη, ηγέτη και δημιουργό της Τράπεζάς μας, αλλά και τον άνθρωπο-στήριγμα της Eurobank στη διαδρομή που έχει διανύσει μέχρι σήμερα.  Ο Γιώργος Γόντικας απολαμβάνει τον αμέριστο σεβασμό και την εκτίμηση του συνόλου του προσωπικού της Eurobank.  Ήταν παράδειγμα ζωής για εμάς με τη σεμνότητα, την ευγένεια, την καλοσύνη, την αγάπη  και το πάθος του για δημιουργία, πρόοδο και προκοπή.

Στη μνήμη του, ο Όμιλός μας θα προχωρήσει σε μια δωρεά σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, θα μετονομάσει την αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου σε αίθουσα «Γεώργιος Γόντικας» και θα προσφέρει τρεις μεταπτυχιακές υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές στον τομέα των χρηματοοικονομικών σπουδών.
Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε πάντα.


Νικόλαος Καραμούζης
Πρόεδρος Δ.Σ.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά