Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ο Δαλάι Λάμα είναι ένα ισχυρό παράδειγμα του τι σημαίνει η συμπόνια", είπε ο Ομπάμα

"Ο Δαλάι Λάμα είναι ένα ισχυρό παρά...

Οι δυο τους συναντήθηκαν με την ευκαιρία ετήσιας προσευχής που τελέστηκε το πρωί στην Ουάσιγκτον

Ο Δαλάι Λάμα είναι «ένα ισχυρό παράδειγμα του τι σημαίνει η συμπόνια, πρόκειται για μία πηγή έμπνευσης που μας ενθαρρύνει να μιλήσουμε για χάρη της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπινων όντων» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υποδέχτηκε σήμερα Πέμπτη 5/2/2015 τον «φίλο» του Δαλάι Λάμα με την ευκαιρία μιας ετήσιας προσευχής που τελέστηκε το πρωί στην Ουάσιγκτον στην οποία παρίστατο και ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών, ένα γεγονός που προκάλεσε ωστόσο τη δυσφορία του Πεκίνου.

«Θέλω να υποδεχθώ ιδιαίτερα τον καλό μου φίλο» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στην αρχή της ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον περίπου 3.000 ανθρώπων που ήσαν παρόντες.

Όπως γράφει το σάιτ protothema.gr, o Δαλάι Λάμα είναι «ένα ισχυρό παράδειγμα του τι σημαίνει η συμπόνια, πρόκειται για μία πηγή έμπνευσης που μας ενθαρρύνει να μιλήσουμε για χάρη της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπινων όντων» όπως υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Είμαστε πανευτυχείς που βρίσκεται ανάμεσά μας σήμερα» προσέθεσε ο ίδιος υπενθυμίζοντας ότι έχει τον έχει υποδεχθεί πολλές φορές στο Λευκό Οίκο.

Λίγο πριν από την έναρξη της ομιλίας του, ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, που είχε καθίσει σε ένα τραπέζι έχοντας στον πλευρό του τη Βάλερι Τζάρετ, τη στενή σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου, χαιρέτισε το πλήθος με μια χαρακτηριστική χειρονομία, ενώνοντας τα δύο του χέρια.

Ο Ομπάμα καθόταν σε μία εξέδρα μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ και 10 περίπου ομιλητές απάντησε στον Δαλάι Λάμα με την ίδια χειρονομία.

Στο μεταξύ ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ επρόκειτο να παραβρεθεί σε αυτήν την εκδήλωση αλλά επέστρεψε στο Αμάν από το βράδυ της Τρίτης μετά το σοβαρότατο γεγονός της εκτέλεσης του Ιορδανού πιλότου από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της επίσκεψης του Δαλάι Λάμα στην Ουάσιγκτον, όπως σημειώνει το protothema.gr, το Πεκίνο αντέδρασε με έντονο τρόπο. «Αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε συνάντηση, οποιαδήποτε μορφή και αν έχει, μεταξύ ενός ξένου ηγέτη και του Δαλάι Λάμα» δήλωσε ο Χονγκ Λέι, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, καλώντας την Ουάσιγκτον να «ενεργήσει όπως αρμόζει στο θέμα αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα των διμερών σχέσεων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις