Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Je souis ταπί", "Se κολάζ", "Πούν΄τ΄αρνάκια", "Tο μωrroland": Όταν τα γκρουπ του Καρναβαλιού της Πάτρας βάζουν...τίτλο

"Je souis ταπί", "Se κολά...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Τα πολιτικά, τα σεξιστικά και τα απλώς αστεία

Οι Καρναβαλιστές της Πάτρας δεν το έχουν σε τίποτα να σκαρώσουν έναν τίτλο για το γκρουπ τους στον οποίο δεν θα πήγαινε εύκολα το μυαλό ακόμη και ενός ταλαντούχου τιτλαδόρου. Υπ΄αυτή την έννοια η λίστα με τα πληρώματα που ράβουν στολή για το φετινό καρναβάλι, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς είθισται να αποτυπώνει μέσα από τον μεγενθυντικό φακό της σάτιρας, την  πραγματικότητα της χρονιάς που πέρασε. Ατυχώς, λόγω της χρονικής αλληλοεπικάλυψης καρναβαλιού και εκλογών, φέτος τα πληρώματα δεν πρόλαβαν να κάνουν πρόβα θέματα που αφορούν την αλλαγή πολιτικής σκυτάλης, με αποτέλεσμα Τσίπρας και Βαρουφάκης να μην έχουν την τιμητική τους, κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα συμβεί στο Καρναβάλι του 2016.

Στην πλειοψηφία τους τα γκρουπ του φετινού καρναβαλιού που υπέπεσαν στον πειρασμό του σχολιασμού της πολιτικής επικαιρότητας, περιορίστηκαν στον σχολιασμό της οικονομικής κρίσης, και των πολλών της συνεπειών ενώ δεν λείπουν και οι μπηχτές για τους πολιτικούς οσφυοκάμπτες.

Από τα θέματα που έχουν πηγή έμπνευσης την Ελλάδα της κρίσης και τον πολιτικό υπονούμενο σχολιασμό επιλέξαμε τους παρακάτω τίτλους πληρωμάτων που θα γεμίσουν την Πάτρα με χρώμα και χαμόγελο το τελευταίο διήμερο της αποκριάς:

ΑΡΧΟΝΤΕΣ & ΔΟΥΛΟΙ ΣΚ@Τ@ ΓΙΝΑΜΕ ΟΥΛΟΙ

JE SUIS ΤΑΠΙ

ΜΑΣ ΚΑΠΕΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΑΜΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

SCOTISH-ΤΙΚΑΜΕ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ

ΣΤΑΧΤΗ & ΜΠΕΡΜΠΕΡι

Γ- ΕΛΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΤΣΑΛΟ

ΖΩΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

ΝΤΟΡΑΤΖΗΔΕΣ

ΞΕΦΡΑΓΟΙ

ΔΡΑΧΜΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΤΡΕΙΣ

Από το καρναβάλι της Πάτρας δεν έλειπαν ποτέ τα θέματα τα εμπνευσμένα από το θέατρο, από τις  ταινίες, από την Τ.V. και από δημοφιλή σήριαλ. Από αυτά φέτος είχαμε λίγα, όπως το "ΚΑΤΩ ΠΑΤΡΑΛΙ" , το "ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΟΙ", το "ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΑΔΕΡΦΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ", τα "ΤΣΙΡΚΟΛΙΚΙΑ" το "αBARάδεκτοι" και το "ΣΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ".

Εκτός από το τελευταία, το...ΣΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ, που μας παραπέμπει σε γνωστή ταινία του Γκουσγκούνη, υπάρχουν και άλλα γκρουπ με σεξουαλικά υπονοούμενα, όπως τα "ΠΟΥΝ' ΤΑ 'ΡΝΑΚΙΑ" το "ΣΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΜΑΣ" το "CAR… ΝΕΙΣΟΝ ΠΗΛΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑ", το "BOB AND SEXY BUILDERS" και "TOΜΩRROLAND 2015, ΝΤΥΣΟΥ ΜΩΡΑΚΙ ΚΑΙ ΛΥΚΝΙΣΟΥ" και το "SE ΚΟΛΑΖ"

 

Από τα εμπνευσμένα της υπόθεσης ξεχωρίζουμε τα "ΑΦΡΟ-ΔΥΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ". "ΜΠΑΛΑΚΕΣ", "ΡΕΑΛ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ",  "ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΣΟΥ Κ΄ΕΛΑ ΣΤΟ ΧΟΡΟ", "ΓΕΡΟΚΟΜΗΤΕΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ", "VA-BEER-ΑΚΙΑ", "ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΑΓΙΟ…", "ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ", "ΟΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΙ", "ΜΕΤΕΝΦΙΑΣΜΕΝΟΙ", "ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ, oι "ΜΠΑΜΠΗΔΕΣ ΚΑΙ BARBIEΔΕΣ" και η "ΑΓΙΑ ΠΑΤΡΟΥΠΟΛΗ" του Στάθη Πολίτη, μια από τις πλέον εμπνευσμένες στολές της φετινής αποκριάς, όπως εξισου εμπνευσμένη και έτοιμη για βραβεία είναι και η στολή "CAROUSEL" και βεβαίως "ΟΙ  ΞΗΝΤΑΒΕΛΟΝΗΔΕΣ" του δικού μας Πέτρου Ψωμά.

Στα εμπνευσμένα από τα social media ξεχωρίζουν τα SELFIESH και SEL-FISH WET EDITION, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και "Ο ΦΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ".

Όσο για τα γεννέθλια; 25 ΧΡΟΝΙΑ γιορτάζει το  ΠΛΗΡΩΜΑ 41 με το "ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ", 20 ΧΡΟΝΙΑ το  27   με τους  "ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΥΣ" ενώ το γκρουπ 7 βγαίνει με τίτλο "50 ΧΡΟΝΙΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝΕ", που αφορά σαφώς τον Κρυμμένο Θησαυρό που φέτος έχει γεννέθλια.

Η Πάτρα σηκώνει ξανά το κεφάλι της πάνω από το νέφος και κάνει τέχνη για αυτό και είναι πολλά τα καλλιτεχνικά γκρουπ που αναμένεται να τα...σπάσουν και δεν τα αναφέρουμε σε αυτό το κείμενο που αφορά μόνο τους εμπενυσμένους τίτλους και φυσικά κοιτάει ψηλά και απογειώνεται, έτσι όπως μόνο αυτή ξέρει να κάνει κάθε που σκάει Φλεβάρης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις