Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα: Σε ποιους Οργανισμούς θα υπάρξουν νέα πρόσωπα- Νοσοκομεία και ΟΛΠΑ στην πρώτη γραμμή των αλλαγών

Δυτική Ελλάδα: Σε ποιους Οργανισμούς θα ...

Θέμα χρόνου η αντικατάσταση των προσώπων που είχαν διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση

Μεγάλες αλλαγές στα πρόσωπα των διοικήσεων κρατικών φορέων και οργανισμών, ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση, καθώς οι θέσεις αυτές θεωρούνται πολιτικές. Ωστόσο τα κυβερνητικά στελέχη έχουν δηλώσει ότι η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τα Διοικητικά Συμβούλια, δεν θα γίνει με κομματικά κριτήρια.

Για δέκα ημέρες περίπου θα παραμείνει στη θέση του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Γιώργος Διδασκάλου, μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης του, ο οποίος, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς θα είναι υπηρεσιακός παράγοντας, καθώς πολτική επιλογή της κυβέρνησης είναι να υποβαθμίσει το ρόλο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, περιορίζοντάς τες στα υπηρεσιακά τους καθήκοντας και όχι στην ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης σε συνάντηση που είχε με τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων τους ζήτησε τις παραιτήσεις τους αλλά και να παραμείνουν στις θέσεις τους για το επόμενο δεκαήμερο.

Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις θα αντικατασταθούν από τους αρχαιότερους γενικούς διευθυντές των υπηρεσιών μέχρι την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου που θα προβλέπει την κατάργηση των αποκεντρωμένων κρατικών διοικήσεων και την αντικατάστασή τους με νέες δομές, όπως προβλέπει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, έχει ζητήσει από τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων απολογιστικά στοιχεία του έργου τους και αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές.

Η αρχή θα γίνει από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, που εδρεύει στην Πάτρα. Διοικητής του υγειονομικού φορέα είναι ο Νίκος Στακιάς, πρώην διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου και υποδιοικητής ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στη διοίκηση των μεγάλων νοσοκομείων της περιοχής. Στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου έχει τοποθετηθεί διοικητής από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο γιατρός και συνδικαλιστής Χαράλαμπος Μπονάνος με αναπληρώτρια την Ειρήνη Κωνσταντοπούλου. Στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» διοικητής είναι ο Απόστολος Λέτσιος, ο οποίος προηγουμένως είχε διατελέσει διοικητής του νοσοκομείου του Ρίου.

Στο διασυνδεδεμένο νοσοκομείο Αγρινίου – Μεσολογγίου διοικητής είναι, από τον Νοέμβριο του 2013, ο Γεώργιος Βλάχος.

Διοικητής στο νοσοκομείο Πύργου είναι ο Αχαιός Βασίλης Δημόπουλος, ενώ το νοσοκομείο Αιγίου διοικείται από τον Κώστα Φωτόπουλο.

Τοποθετήσεις νέων διοικήσεων θα υπάρξουν και στα νοσοκομεία της Πάτρας Νοσημάτων Θώρακος και «Καραμανδάνειο».

Σαρωτικές αλλαγές αναμένονται και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, που λειτουργεί με τη μορφή της Α.Ε., οι μετοχές της οποίας έχουν εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ήδη η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, έχει ζητήσει την παραίτηση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και αναμένεται το ίδιο να πράξει και για τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης.

Βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η αντικατάσταση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠΑ κ. Πλατυκώστα, όπως και των άλλων μελών της διοίκησης του Οργανισμού από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Ήδη ο αντιπρόεδρος του ΟΛΠΑ και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας Γιάννης Μάκκας έχει υποβάλει την παραίτησή του, ώστε να διευκολύνει τη νέα κυβέρνηση.

Αλλαγές θα πρέπει να περιμένουμε και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου ο διευθυντής Γιώργος Παναγιωτόπουλος παραιτήθηκε πριν από τις εκλογές για να πολιτευτεί με τον Γιώργο Παπανδρέου στην Ηλεία.

Χρέη διευθυντή ασκεί αυτή την περίοδο το στέλεχος της εκπαίδευσης Θεόδωρος Μπαρή.

Δεδομένες θεωρούνται οι αλλαγές στη διοίκηση του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, όπου ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Παναγιώτης Κογκόλης έχει παραιτηθεί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις