Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Α. Κουμούση επισκέφθηκε την Νέα Φιγαλεία

Η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Α...

Εκεί βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο έργο της αναστύλωσης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ζούρτσας

Επίσκεψη στη Νέα Φιγαλεία πραγματοποίησε σήμερα 3 Φεβρουαρίου 2015 η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας & Προϊσταμένη της 6ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αναστασία Κουμούση.

Πιο συγκεκριμένα, ως γνωστό, η κυρία Κουμούση έχει αναλάβει το μεγάλο έργο της αναστύλωσης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ζούρτσας (Μοναστήρι Παναγίας Λιγοβαίς) έργο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχίζεται. Στο πλαίσιο λοιπόν της επίσκεψής της στο εργοτάξιο του Ναού η κυρία Κουμούση επισκέφθηκε και το Λαογραφικό Μουσείο Νέας Φιγαλείας και έμεινε εντυπωσιασμένη από το πολιτιστικό, πολιτισμικό και θρησκευτικό πλούτο που εκτίθεται στο πέτρινο διώροφο μουσείο της κωμόπολης.

Μάλιστα η κυρία Κουμούση υπέγραψε και στο βιβλίο επισκεπτών αναφερόμενη με τα καλύτερα λόγια για το χώρο αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιγαλεία Τοπικές Ειδήσεις, το Μουσείο θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα και ο γνωστός Μουσειολόγος, ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική ευθύνη του Μουσείου, Ιωάννης Γκερέκος με σκοπό να διαμορφώσει εκ νέου το χώρο για να εγκατασταθούν νέα εκθέματα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture