Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τί προβλέπει το σχέδιο της Κυβέρνηση για κατάργηση της Τρόικα και μείωση του χρέους

Τί προβλέπει το σχέδιο της Κυβέρνηση για...

Τα βασικά του στοιχεία

Συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας Lazard είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, στην οποία του παρουσιάστηκε ένα πρώτο σχέδιο με εναλλακτικές για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, είχε συνάντηση σήμερα το πρωί με εκπροσώπους της γαλλικών συμφερόντων εταιρείας Lazard.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε εμπλακεί και στο γνωστό μας PSI και όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, οι εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσίασαν στον "τσάρο" της ελληνικής οικονομίας ένα πρώτο σχέδιο, με πιθανές εναλλακτικές λύσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Τα βασικά σημεία

Ένα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν, είναι πως μπορεί να προβλέπεται ακόμη και ένα μικρό "κούρεμα". Ένα "κούρεμα" μέρους του χρέους, δηλαδή, που είναι βέβαιο πως θα σηματοδοτήσει έντονες αντιδράσεις από τους ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι διατείνονται σε κάθε ευκαιρία πως ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι αποδεκτό.

Το δεύτερο στοιχείο, είναι σύμφωνα πάντα με τον τηλεοπτικό σταθμό, το ενδεχόμενο επιμήκυνσης στην αποπληρωμή του χρέους, αλλά πάντα με σταθερά και χαμηλά επιτόκια (δηλαδή όχι κυμαινόμενα). Το συγκεκριμένο σενάριο, φέρεται να είναι πιο κοντά στα "θέλω' της Ευρώπης.

Ένα τρίτο σημείο, αφορά σε ένα κομμάτι του χρέους το οποίο δεν θα εντασσόταν σε κανένα από τα προαναφερθέντα σενάρια. Αυτό έχει να κάνει με ανταλλαγή ομολόγων με άλλα, μεγαλύτερης διάρκειας και χαμηλότερου κόστους, τα γνωστά "swaps".

Τα παραπάνω, σημειώνουμε πως φέρονται να είναι οι πρώτες προτάσεις της εταιρείας Lazard, χωρίς αυτό να σημαίνει πως απαραίτητα θα υιοθετηθούν από όλες τις πλευρές.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις