Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μίκης Θεοδωράκης: "Ξαναγινόμαστε Ωραίοι Έλληνες" - Το ειρωνικό του σχόλιο για τον Νταϊσελμπλουμ

Μίκης Θεοδωράκης: "Ξαναγινόμαστε Ωρ...

"Αυτόν τον Ολλανδό με τα γυαλάκια δεν μπόρεσα να τον χωνέψω"

Υπέρ του Γιάννη Βαρουφάκη, του Αλέξη Τσίπρα και συνολικά  της διαπραγματευτικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο μεγάλος μας μουσουργός σε κείμενό του κάνει λόγο για έπαρση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον οποίο ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης "τύλιξαν μέσα σε δύο φωτεινά και ωραία όχι".

Ο Μίκης Θεοδωράκης με ένα αιχμηρό σχόλιο υπερασπίστηκε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε την Ελλάδα ως μία φυλή "για γέλια και για κλάματα που σήκωσε κεφάλι ξεχνώντας πως είναι αποπαίδι της Ευρώπης, του Γιούρογκρουπ και του Προέδρου του κυρίου Γερουν Νταϊσελμπλουμ".

Αναλυτικά η ανάρτηση στο προσωπικό site του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρει:

"Το Γιούρογκρουπ και ο Πρόεδρός του ο Ολλανδός είναι οι εικόνες που με βασανίζουν. Πέρασα τόσα και τόσα γιατί η Μοίρα με γέννησε Έλληνα που πρέπει να υπομένει τα καπρίτσια των ισχυρών, να σκύβει το κεφάλι και να μάθει ακόμα και να τους αγαπά! Αυτόν όμως τον Ολλανδό με τα γυαλάκια ποτέ μου δεν μπόρεσα να χωνέψω, αν και μικρός έπινα γάλα Nestle.

Ήρθε λοιπόν φουριόζος με την έπαρση του Αφεντικού, για να τραβήξει τα αυτιά των άτακτων υπηκόων μιας φυλής για γέλια και για κλάματα που σήκωσε κεφάλι ξεχνώντας πως είναι αποπαίδι της Ευρώπης, του Γιούρογκρουπ και του Προέδρου του κυρίου Γερουν Νταϊσελμπλουμ.

Και τότε συνέβη ένα θαύμα, σαν κι αυτά τα ξεχασμένα στα βάθη της μνήμης μου. Δύο εκπρόσωποι αυτού του Λαού της β΄ κατηγορίας, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης, με σπάνια ψυχραιμία και ευγένεια, τον τύλιξαν μέσα σε δυο φωτεινά και ωραία ΟΧΙ, που τον κεραυνοβόλησαν, σε σημείο που να ξεχάσει την ευγενική του καταγωγή του Άρχοντα Ευρωπαίου και να μην ξέρει πώς και από πού να φύγει.

Εδώ, στο σημείο αυτό, τα ξεχνάμε όλα. Ξαναγινόμαστε Ωραίοι Έλληνες. Και ψηλώνουμε κι εμείς. Πώς και γιατί έγινε και πού θα οδηγήσει, είναι λεπτομέρειες για τον Έλληνα που έζησε και επέζησε με τα Σύμβολα. Και θεωρώ μικρόψυχο το να μετράμε κουκιά σε μια στιγμή εθνικής αναλαμπής.

Αθήνα, 31.1.2015

Μίκης Θεοδωράκης"

Πηγή: mikistheodorakis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας-Και ο Γιούνκερ κατά της τρόικας!

Δημιουργήθηκε κίνημα λαϊκής υποστήριξης της κυβέρνησης με χιλιάδες μέλη ήδη!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις