Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναύπακτος:Έκτακτη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων Περιφέρειας - Δήμου για τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας.

Ναύπακτος:Έκτακτη σύσκεψη υπηρεσιακών πα...

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο δημαρχείο Ναυπακτίας,μετυαξύ κλιμακίου της περιφερειακής ενότητας Αιτωλ/νίας  και του δήμου Ναυπακτίας. Σ’αυτήν πήραν μέρος,η Αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Αιτωλ/νίας κ.Χριστίνα Σταρακά,ο αντιπεριφερειάρχης κ. Υφαντής,ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας κ. Τέγας,ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλος,οι αντιδήμαρχοι κ.Κοτρωνιάς,Κοτσανάς και Σύψας (οι δύο τελευταίοι ως υπεύθυνοι της πολιτικής προστασίας στο δήμο),ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από πλευράς δήμου δια στόματος κ. Κοτρωνιά υπήρξε μια λεπτομερής ενημέρωση προς τους ανθρώπου της περιφερειακής ενότητας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ασυτό το Σαββατοκύριακο ο δήμος Ναυπακτίας εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Ο κ. Κοτρωνιάς ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον ορεινό όγκο του δήμου από χθες,ενώ μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής κάνει λόγο για αποκλεισμό 7 τοπικών κοινοτήτων από το Χάνι Λιόλιου ως τον Άγ.Δημήτριο λόγω αποκοπής του οδικού δικτύου.Αποκλεισμένα επίσης τα χωριά Λεύκα και Μανδρινή αφού κόπηκε στα δύο ο δρόμος προς τη γέφυρα Αρτοτίνας στη θέση Αη Γιάννης.

Η κ. Σταρακά μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του Nafpaktianews περιέγραψε την κατάσταση στο νομό ελεγχόμενη,με το σύνολο του μηχανολογικού  εξοπλισμού να βρίσκεται σε συναγερμό.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην δημοτική ενότητα της Ναυπάκτου και εφορά το παραλιακό κυρίως μέτωπο,μίλησε επίσης αποκλειστικά και ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Ανδ.Κοτσανάς.

-Η κατάσταση στον Κάμπο Στράνωμας και το φράγμα του Ευήνου.

Μια άλλη επίσης εξέλιξη όσο αφορά την κατάσταση στο Ορεινό κομμάτι του δήμου και κυρίως στην περιοχή του Κάμπου Στράνωμας,η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι το ανάχωμα του Κάτω Κάμπου έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα να έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα σε μια έκταση πάνω από 500 στρέμματα γής,το ανάχωμα του Άνω Κάμπου αντέχει,προβλήματα παρατηρούνται και στις επικοινωνίες αφού η μοναδική κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Ανάληψης δεν λειτουργεί,ενώ στις ειδήσεις της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής η απόφαση της ΕΥΔΑΠ να λειτουργήσει το σύστημα υπερχείλησης του φράγματος του Ευήνου αφήνοντας από τις 8 το πρωί της Κυριακής 100.000 κυβικά ανά ώρα με ημερήσιο στόχο τα 7.000.000 κυβικά μέτρα νερού,αφού στο φράγμα το τελευταίο 48 ωρο έχουν εισρεύσει 60.000.000 κυβικά νερού λόγω των έντονων και απότομων βροχοπτώσεων.

Να σημειωθεί ότι η χωριτηκότητα του φράγματος σε νερό αγγίζει τα 130.000.000 κυβικά με ωφέλιμο τα 100.000.000 και γι’αυτό το λόγο αποφασίστηκε η λειτουργία της υπερχείλισης.

Πηγή: nafpaktianews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις