Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H αλληλογραφία της Αγγελικής από το Αίγιο με τον Ξηρό -Τη χαρακτηρίζουν γυναίκα-αράχνη της νεοτρομοκρατίας

H αλληλογραφία της  Αγγελικής από το Αίγ...

Τι προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης

Ως γυναίκα-αράχνη της νεοτρομοκρατίας που λάμβανε τις καθοριστικές αποφάσεις για λογαριασμό των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» περιγράφουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής την 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου.

Όπως αποκαλύπτεται από τη δικογραφία της υπόθεσης που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής, η νεαρή κοπέλα είχε αφήσει πίσω της την ξέγνοιαστη ζωή της φοιτήτριας και είχε βουτήξει στα «βαθιά» του αντάρτικου πόλης, πραγματοποιώντας τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για το χτύπημα «Γοργοπόταμος», λειτουργώντας ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Πυρήνων και Χριστούδουλου Ξηρού, αλλά και κατασκευάζοντας βόμβες, τη συνταγή των οποίων είχε με... μαγνητάκι στο ψυγείο της μονοκατοικίας στην Περαχώρα. 

Αποκαλυπτικά είναι τα περισσότερα από 500 ευρήματα της γιάφκας στο Λουτράκι, όπου είχαν εντοπιστεί τα τάπερ με τις βόμβες, μερικές εκ των οποίων είχαν κατασκευαστεί μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού. Οι αστυνομικοί εντόπισαν περίπου 200 χειρόγραφα μηνύματα της 22χρονης που είχαν «διαβάθμιση», όπως «για τον Χρήστο μόνο» ή «προς όλους». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ημερολόγιο που φαίνεται πως κρατούσε η Αγγελική κατά τους μήνες Αύγουστο και Δεκέμβριο, όπου υπήρχαν σημειωμένα 13 ραντεβού, αλλά και άλλες ενδείξεις, όπως αυτές με τίτλο «Συνοπτικά και συνολικά οι δουλειές για το πάρτι». Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής που έχουν ήδη αποκωδικοποιήσει μεγάλο  μέρος των σημειωμάτων, το «πάρτι» θα ήταν το χτύπημα στη φυλακή Κορυδαλλού που θα απελευθέρωνε τον πυρήνα φυλακής της ΣΠΦ και τους ποινικούς κρατουμένους που ήταν μυημένοι και βοηθούσαν στην «επιχείρηση». 

«Κρατηθείτε μία εβδομάδα», έγραφε ένα από τα σημειώματα, το οποίο κατέληξε«όσο πιο γρήγορα μπορείτε κάτι». «Να τελειώσουν όλα σύντομα», αναφέρει άλλη «εντολή» της 22χρονης. «Τίποτα δεν γινόταν αν δεν το είχε εγκρίνει πρώτα η Αγγελική. Δεν είναι τυχαίο που στα σημειώματα οι Πυρήνες αναφέρουν ότι θα ‘’ απολύσουν’’ τον Χριστόδουλο Ξηρό, όταν η 22χρονη εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της. Όπως προκύπτει από τα σημειώματα, η Αγγελική ήταν το μεγάλο αφεντικό, που είχε υπό τον έλεγχό της τον ‘’Μανώλη’’ της 17Ν και κανόνιζε τα πάντα», ανέφερε στο Έθνος της Κυριακής στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής. 

Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκεται και πλήθος χειρόγραφων σημειωμάτων με καταγραφές δρόμων και περιοχών με «σημάδια» και οδηγίες. «Βίλια-Αλεποχώρι», γράφει ένα από αυτά, που καταλήγει «ξεκινά (καντίνα)», ενώ ένα ακόμη σημειώνει«Είμαστε στην Αριστείδου» και τελειώνει με τη φράση «Αγ. Γεωργίου και στρίβεις δεξιά. Αν δεν περνάει...». Επίσης, στη... λίστα των αστυνομικών συγκεντρώνονται και τα κωδικοποιημένα ονόματα που αναφέρονται στα σημειώματα: Ρωξάνη, Ιάσονας, Σπύρος είναι μερικά από αυτά. 

Μέσα από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση προκύπτουν νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στην προετοιμασία του σχεδίου «Γοργοπόταμος». Μέσα από τις καταθέσεις του 29χρονου Αλβανού υπηκόοου Μπουγιάρ Μ., που υπήρξε οδηγός της Αγγελικής, αλλά και του 23χρονου Ελληνοαρμένιου Μάριου Μ,. ο οποίος συνελήφθη για την κλοπή του αυτοκινήτου που είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο σε ερημική περιοχή τους όρους Αιγάλεω, αναδεικνύονται πέντε ακόμη πρόσωπα, των οποίων η εμπλοκή στην υπόθεση εξετάζεται.

 

Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις