Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Βόμβες" από τον πρώην Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων - "Δεχόμουν απειλές ότι θα μου σπάσουν τα πόδια", καταγγέλλει

"Βόμβες" από τον πρώην Γ.Γ. Δη...

"Έλαβα πάρα πολλές απειλητικές επιστολές", δηλώνει ο Χάρης Θεοχάρης

Απειλές κατά της ζωής του αποκαλύπτει στην Telegraph ο Χάρης Θεοχάρης για την περίοδο που ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

''Το γραφείο μου δέχονταν τηλεφωνήματα με κάποιους που έλεγαν πείτε του ότι το σπάσιμο των ποδιών του κοστίζει μόλις 5.000 ευρώ. Έλαβα πάρα πολλές απειλητικές επιστολές. Έπρεπε να έχω αστυνομική συνοδεία. Ακόμη έχω αστυνομική συνοδεία'' δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ο Χάρης Θεοχάρης.

'Ο Χάρης Θεοχάρης κατάλαβε πραγματικά ότι είχε κάνει εχθρούς όταν δέχθηκε απειλές ότι θα τού σπάσουν τα πόδια'' αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Λίγους μόλις μήνες αφότου ανέλαβε επικεφαλής της γγ. Εσόδων στην Ελλάδα, έγινε σαφές ότι προκαλούσε συμφέροντα με τις προσπάθειές του για την πάταξη της ενδημικής φοροδιαφυγής της χώρας η οποία στερεί από την Αθήνα εκατοντάδες εκατομμύρια το χρόνο, τονίζει η Telegraph.

''Εξοργισμένος από τις απειλές, αλλά και υφιστάμενος ασφυκτικές πολιτικές πιέσεις να μην κυνηγήσει τους καλά δικτυωμένους, ο κ. Θεοχάρης παραιτήθηκε από τη γγ. Εσόδων τον περασμένο Ιούνιο, μόλις 17 μήνες αφότου ανέλαβε την πενταετούς θητείας θέση του, τη στιγμή που το πρώην στέλεχος της Lehman Brothers είχε αναλάβει τη θέση αυτή ειδικά για να λειτουργήσει ως νέα σκούπα, με στόχο από την τρόικα την είσπραξη του τεράστιου ποσού των 35 δισεκ. Στερλινών, δηλαδή 46,7 δισεκ. Ευρώ, σε διαφυγόντες φόρους'' αποκαλύπτει η Telegraph.


Πηγή ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις