Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το νέο βιβλίο της Αθηνάς Χατζή "Η Θάλασσα Έφυγε" που έχει ήδη εντυπωσιάσει, παρουσιάζεται στην Πάτρα

Το νέο βιβλίο της Αθηνάς Χατζή "Η Θ...

Στο Λιθογαρφείον στις 4/2/2015 - Η συγγραφέας κατάγεται από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας

Απρόθυμοι ήρωες μίας αντιηρωικής εποχής. Μία απλή ιστορία για μία πόλη, μία χώρα και ένα ερωτικό τρίγωνο που όπως όλα τα ερωτικά τρίγωνα υπήρξε κατ’ ουσίαν πολύγωνο!

Αυτή είναι με λίγα λόγια η περίληψη της πλοκής του νέου ενδιαφέροντος βιβλίου της συγγραφέως και Διδάκτορος του φημισμένου πανεπιστημίου του Berkeley των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Αθηνάς Χατζή που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και έχει ήδη αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στο αναγνωστικό κοινό.

Την προσεχή Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 στις 8 το βράδυ στο Λιθογραφείον στην οδό Μαιζώνος 172β, μετά την Τριών Ναυάρχων στην Πάτρα έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση παρουσίασης του νέου αυτού βιβλίου της Αθηνάς Χατζή με τίτλο «Η Θάλασσα Έφυγε» με παρούσα την ίδια την συγγραφέα.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η ραδιοφωνική παραγωγός Κατερίνα Σαμψώνα, αποσπάσματα από τις σελίδες του βιβλίου θα διαβάσει η γιατρός Αναστασία Αρμένη ενώ τον συντονισμό θα κάνει ο δημοσιογράφος Τάκης Γ. Μαρτάτος, συνεργάτης του thebest.gr.

Η Αθηνά Χατζή, το επιστημονικό γνωστικό αντικείμενο της οποίας είναι η αρχαιολογία, η ανθρωπολογία και η ιστορία της τέχνης, έχει γεννηθεί τον Νοέμβριο του 1975 στο Θέρμο του γειτονικού νομού Αιτωλοακαρνανίας. Έχει γράψει τα βιβλία «Η Ελεγεία της σαπουνόφουσκας» και «Σαγράδα Φαμίλια». Το τελευταίο εγχείρημα της είναι το athenadivina.com.

Όπως η ίδια γράφει σε σημείωμα της στο τέλος του βιβλίου, οδοί διασταυρούμενες, αυτό είναι οι ζωές των ανθρώπων. Οι κοινοί τόποι δεν είναι παρά εκείνοι που συναντιόμαστε. Σε μία τέτοια οδό της συγκυρίας διασταυρώνονται μία όχι πολύ κρύα νύχτα ενός όχι πολύ κρύου Δεκέμβρη οι ζωές των ηρώων μας.

Ορισμένα γεγονότα που παρατίθενται και αφορούν στην ιστορία της πόλης από τον Δεκέμβριο του 2008 έως το 2012 είναι δυστυχώς πραγματικά ενώ τα πρόσωπα και οι προσωπικές ιστορίες είναι αμιγώς προιόν του μυθοπλαστικού σύμπαντος της συγγραφέως.  Με φόντο λοιπόν την τραγική εκείνη βραδιά του Δεκεμβρίου του 2008, όπου ένα νέο παιδί έπεσε νεκρό από τη σφαίρα ενός αστυνομικού, η Αθηνά Χατζή αρχίζει να ξετυλίγει τις ζωές των ηρώων της.

Πρόκειται για πέντε ανθρώπους  που συνδέονται με αόρατα δεσμά, χωρίς όμως να το γνωρίζουν. Είναι η ιστορία του Γιάννη που του άρεσε να φοράει την κουκούλα του και να περιφέρεται στα βουνά και στο αθηναϊκό άστυ και που δήλωνε εισοδηματίας ενώ ήταν αισθηματίας.

Της Νταίζης που ήταν Αλικολόγος αλλά τον «Λευτέρη» τον παραδεχόταν μόνο απ’ τη Μοσχολιού. Του Σίμου που έκρυβε ξυραφάκια σε νεράντζια και ζωγράφιζε νεράιδες σε τοίχους.

Της Άννας που είχε ξεχάσει πως υπήρχε και ζούσε λάθρα και καταχρηστικά ανάμεσα στους ανθρώπους και του Τάκη, εξ ορισμού μοιραίου και γόη και εκ του αποτελέσματος αχάριστου. Και κάμποσων άλλων που βρέθηκαν στη δίνη της Ιστορίας που γράφτηκε στις πλάτες τους χωρίς να τους ρωτήσει αν επιθυμούσαν να γίνουν ήρωες και χωρίς να έχει πρόθεση να τους ηρωοποιήσει έτσι κι αλλιώς.

Την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Αθηνάς Χατζή διοργανώνει η ομάδα Area 51 μαζί με το Πατρινό βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου που θα διαθέσει τα αντίτυπα του βιβλίου της συγγραφέως στο Λιθογραφείον.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture