Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:"Φούσκωσαν" Χάραδρος και Ξυλοκέρα - Πρόβλημα σε Πλατάνι και Καστελλόκαμπο -Ποτάμια οι δρόμοι - Κλειστό το Ρίο - Αντίρριο - Πού θα χτυπήσει η ανεμοθύελλα

Πάτρα:"Φούσκωσαν" Χάραδρος και...

Κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα - Η πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα

13.45 Μεγάλες προσπάθειες για να ελέγξουν τον μεγάλο όγκο νερού σε διάφορους χείμαρρους στην περιοχή της Πάτρας δίνουν συνεργεία της πολιτικής προστασίας. Όπως αναφέρει στο thebest.gr  ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μελάς αυτή τη στιγμή παρατηρείται πρόβλημα στο Πλατάνι καθώς ο χείμαρρος Ξυλοκέρα φούσκωσε και απειλή να σπάσει αγωγή της ΔΕΥΑΠ ενώ έχει "κόψει" κι ένα δρόμο. Επίσης στον Καστελλόκαμπο παρατηρείται πρόβλημα λόγω του Χάραδρου, με αποτέλεσμα στα σημεία να βρίσκονται μηχανήματα προκειμένου να μην πλημμυρίσουν σπίτια.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Δυνατοί άνεμοι πνέουν ήδη στην Πάτρα και το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου παραμένει κλειστό από χθες.  Από τις 9 περίπου το πρωί στην Πάτρα άρχισε να πέφτει δυνατή βροχή  σε διάφορες περιοχές της Πάτρας μετατράπηκαν σε ποτάμια. Αρόη, Δεμένικα και Οβρυά. Όπως είπε στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Μελάς συνεργεία βρίσκονται σε σημεία όπου βρίσκονται χείμαρροι κι έχουν κατεβάσει νερό, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διαπιστωθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Βούντενη, χείμαρρος Παναγίτσα και Πλατάνι είναι τα σημεία που ελέγχονται.

Από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Ανοιχτή παραμένει προς το παρόν η γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά. Κλειστό είναι το Ρίο-Αντίρριο.

Με καθυστέρηση έφτασε στην Ηγουμενίτσα από την Πάτρα το Super Fast II με 341 επιβάτες. Το πλοίο ταξίδευε προς την Ηγουμενίτσα με 8 μποφόρ και όταν έφτασε στο λιμάνι διαπιστώθηκε ότι αρκετά από τα Ι.Χ. στο γκαράζ είχαν μετακινηθεί.

Κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα

Γενικά, κακοκαιρία αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (01-02-2015), σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ και με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Ανέμους γενικά νοτίων διευθύνσεων που η έντασή τους κατά περιόδους θα φθάνει:

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ του Σαββάτου.

Στις υπόλοιπες περιοχές τα 8 με 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

2. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές:

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Κατά διαστήματα στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και πιθανώς το ανατολικό Αιγαίο.

3. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 700 μέτρα).

Από σήμερα σχηματίζεται ένα τεράστιο βαρομετρικό χαμηλό σε ολόκληρη την Ευρώπη η οποία θα υποστεί για 10 με 12 μέρες μεγάλες καιρικές μεταβολές, με βροχές στα πεδινά, χιονοπτώσεις στις κεντρικές και βόρειες περιοχές κυρίως στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία. Στις νοτιότερες περιοχές και στη Μεσόγειο περιμένουμε κυρίως ισχυρούς δυτικούς - νοτιοδυτικούς ανέμους που θα φτάσουν τα 8 και τα 9 μποφόρ, αλλά στο Αιγαίο και το Ιόνιο τα 10 και τα 11 μποφόρ σήμερα, το Σάββατο και λιγότερο την Κυριακή.

Οι περιοχές που εκδηλωθούν τα ισχυρότερα φαινόμενα είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Άρτα, η Κεφαλονιά, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και η Πάτρα, όπως αναφέρει το newsit.gr Οι περιοχές αυτές θα πληγούν απο ισχυρές καταιγίδες και ανέμους που από το μεσημέρι θα φτάσουν τα 7 και τα 8 μποφόρ και τη νύχτα δεν αποκλείεται να φτάσουν ακομη και τα 9 μποφόρ.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου η σαρωτική ανεμοθύελλα

Το Σάββατο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, όμως από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Οι περιοχές που θα πληγούν απο την κακοκαιρία εξαιτίας κυρίως των ισχυρών νότιων ανέμων είναι στο Ιόνιο, η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά, το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Αγρίνιο, η Νάυπακτος, τα Κύθηρα και γενικά το Μυρτώο πέλαγος.

Η ανεμοθύελλα αργότερα θα επηρρεάσει το Σαρωνικό, την Ύδρα, την Ερμιόνη, την Επίδαυρο, την Αίγινα και το Σούνιο. Στη συνέχεια θα πληγούν οι περιοχές του νότιου Ευβοϊκού, η Χαλκίδα, η Ερέτρια, η Κάρυστος, το Μαντούδι και το Λαύριο.

Στη συνέχεια η κακοκαιρία θα περάσει στην Κέα, τη Σύρο, την Τήνο, την Άνδρο και ιδιαίτερα οι άνεμοι θα φτάσουν τα 10 και τα 11 μποφόρ στην Σκύρο, τον Αι-Στράτη, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη. Λιγοτερο απο τους σαρωτικούς ανέμους θα επηρρεαστούν η Μυτιλήνη και η Χίος.

Ισχυρούς ανέμους όμως θα έχουμε και στην ξηρά, κυρίως στην οροσειρά της Πίνδου, στο Μαίναλο στην Πελοπόννησο αλλά και στον Θεσσαλικό κάμπο με τα Τρίκαλα και τη Λάρισα. Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι και στον Θερμαϊκό κόλπο με τη Χαλκιδική και τη Θάσο.

Η θερμορκασία το Σάββατο θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν αλλά δε φαίνεται να έχουμε βροχές. Οι νοτιάδες ωστόσο θα πνέουν εως 8 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, ιδιαίτερα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις αλλά και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια, νοτιάδες 3 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 εως 12 βαθμούς κελσίου. 

Μποφόρ λίγο κάτω απο τον...τυφώνα

Οπως εξηγεί στο Newsit o Τάσος Αρνιακός τα μποφόρ σημαίνουν:

- 8 μποφόρ, ταχύτητα ανέμων 60-75 χιλιόμετρα την ώρα
- 9 μποφόρ, ταχύτητα ανέμων 75-90 χιλιόμετρα την ώρα
- 10 μποφόρ, ταχύτητα ανέμων 90-100 χιλιόμετρα την ώρα
- 11 μποφόρ, ταχύτητα ανέμων 100-120 χιλιόμετρα την ώρα. 

Από τα 120 χιλιόμετρα και πάνω η ταχύτητα των ανέμων μπαίνει στην κατηγορία του τυφώνα. 

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή

Περιμένουμε στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις που θα πυκνώνουν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από 1.300 με 1.400 μέτρα υψόμετρο και πάνω και αυτό λόγω των νοτιάδων. Στην υπόλοιπη  χώρα ο καιρός θα είναι αρκετά βελτιωμένος και περιμένουμε μόνο λίγες νεφώσεις. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και για λίγο εως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 17 βαθμούς και στα νησιά απο 12 εως 20 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε μικρά διαστήματα με νεφώσεις και περισσότερες ώρες με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 7 μποφόρ, τοπικά εως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 12 εως 16 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλό καιρό με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 14 βαθμούς κελσίου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αχαΐα: Εκκενώνεται το χωριό Πλάκα Καλαβρύτων λόγω κατολίσθησης - Δυνάμεις και της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα στην επιχείρηση


Δυνατή βροχή και καταχνιά στην Πάτρα - Προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους

 

Πάτρα: Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – Επί τόπου κλιμάκιο επιθεωρητών

 


ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 08.40

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις