Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εντείνονται οι πρόβες για την "Γιαννούλα την Κουλουρού"

Εντείνονται οι πρόβες για την "Γιαν...
Μαρτάτος Tάκης

Συμπράττουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιοί

Η θεατρική παράσταση για το πιο γνωστό ίσως πρόσωπο της Πατρινής αποκριάς, έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς μύθους της Αχαικής πρωτεύουσας, την Γιαννούλα την Κουλουρού, που ετοιμάζει πυρετωδώς αυτό το διάστημα το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μετά την καρναβαλική περίοδο, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων.

Οι πρόβες ήδη προχωρούν στην σκηνή του «Απόλλωνα» ενώ την παράσταση συνσκηνοθετούν και συνδημιουργούν ο Παναγιώτης Φαφούτης και ο Μίλτος Νίκας, οι οποίοι είναι και καλοί φίλοι από τα παλιά.

Την Γιαννούλα την κουλουρού που κάθε Απόκριες την κατέβαζαν ντυμένη νύφη με πομπή από την άνω πόλη στο λιμάνι όπου περίμενε μάταια να έρθει ο Αμερικάνος πρόεδρος Ουίλσον να την παντρευτεί, θα την υποδυθεί η Πατρινή ηθοποιός Ανδριάνα Χαλκίδη.

Ο Μίλτος Νίκας που εκτός από ηθοποιός είναι και σκηνοθέτης, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, δεν άντεξε τον «πειρασμό» και εκτός από την σκηνοθετική του συμβολή μαζί με τον Π. Φαφούτη (δημιουργό των αξιόλογων ταινιών Παράδεισος, Η Κληρονόμος αλλά και ενός φιλμ μικρού μήκους για την Γιαννούλα την Κουλουρού με την Υβόννη Μαλτέζου) θα κάνει στην παράσταση και 2 μικρούς ρόλους.

Στην παράσταση που πράγματι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, συνεργάζονται επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιοί σε μία αρμονική και δημιουργική καλλιτεχνική σύζευξη και συνύπαρξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η διανομή των ηθοποιών περιλαμβάνει ακόμα τον Βασίλη Κόκκαλη αλλά και τον Ηρακλή Τζαβέλλα που είχε παίξει στο έργο «Το Χώμα λερώνει» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, τον Ονίκ Κετσογιάν, την Κατερίνα Λειβαδά που αναδείχθηκε μέσα από τις παραστάσεις του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας Ρεφενέ, κ.α.

Στη φωτ. ο Μίλτος Νίκας με την Ανδριάνα Χαλκίδη μαζί με την εκλεκτή ηθοποιό Σοφία Σειρλή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture