Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ντεντόπουλος στο thebest.gr: "Σου γίνεται τρόπος ζωής να μην εγκαταλείπεις και να προσπαθείς"

Ντεντόπουλος στο thebest.gr: "Σου γ...
Λαλιώτη Αμαλία

Ο πρωταθλητής της Ολυμπιάδας μιλά για τα όνειρά του

Ο Κώστας Ντεντόπουλος αναδείχθηκε πριν μερικές ημέρες πρωταθλητής Ελλάδας σε ένα ιδιαίτερο αγώνισμα στα 50χλμ βάδην με χρόνο 4 ώρες και 27.22''.

Ο πρωταθλητής της Ολυμπιάδας και της Ντίνας Μπορνιβέλη πέρυσι είχε ακυρωθεί στα 20χλμ και μάλιστα το έμαθε, ενώ είχε τερματίσει δεύτερος με καλό χρόνο. Αυτό όπως φαίνεται τον πείσμωσε και η επιτυχία ήρθε σε ένα άλλο πιο δύσκολο και επίπονο αγώνισμα.

Η περσινή ήταν μια χρονιά που δεν σου άφησε καλές αναμνήσεις, αφού είχες ακυρωθεί στον πανελλήνιο πρωτάθλημα των 20χλμ. Η νίκη σου στα 50χλμ ήταν πιστεύεις μία δικαίωση για σένα;
Δεν το θεωρώ δικαίωση, απλά ευχαρίστηση, γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μου μετά από μία δύσκολη χρονιά. Πλέον είμαι έτοιμος να διεκδικήσω αυτά που μπορώ στη συνέχεια.

Σου έχει μείνει η πικρία;
Σίγουρα μου έχει μείνει, δεν έχει ξεχαστεί αυτός ο αγώνας, αλλά πλέον θέλω να επανορθώσω για τον εαυτό μου και να προσπαθήσω να πιάσω το όριο για μία μεγάλη διοργάνωση, όπως το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων.

Πώς αποφάσισες να συμμετάσχεις σε ένα αγώνισμα όπως τα 50χλμ;
Η αλήθεια είναι ότι είναι ιδιαίτερα αγώνισμα, αφού είναι πάρα πολλά τα χιλιόμετρα, ωστόσο το αποφασίσαμε με την προπονήτριά μου την Ντίνα Μπορνιβέλη και μας βγήκε σε καλό. Θέλει υπομονή και ψυχή για να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις, ειδικά όταν δεν υπάρχει κάποια βοήθεια και οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες. Δεν έχουμε την ανάλογη στήριξη όλοι οι αθλητές από την ομοσπονδία, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ενώ κάνω πρωταθλητισμό δεν έχω κάποιο χορηγό για να με διευκολύνει. Η μόνη βοήθεια είναι από το σωματείο μου.

Ποια είναι η τακτική σε έναν αγώνα που διαρκεί τέσσερις ώρες;
Το μυστικό είναι να μην σκέφτεσαι, γιατί πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για να μην ξεφύγει το μυαλό σου, γιατί χάνεις την τακτική και δεν πρέπει να αγχωθείς στη συνέχεια.

Πέρυσι είχες τρεις παρατηρήσεις και στο τέλος ακυρώθηκες, φέτος προσαρμόστηκες στους κανόνες;
Καταρχήν θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι διαφορετικές οι ταχύτητες πέρυσι με φέτος, αλλά δεν πιστεύω ότι και πέρυσι ήμουν άκυρος. Είναι βέβαια στην κρίση των κριτών να σε ακυρώσουν δεν ξέρω πως σκέφτονται και παίρνουν τις αποφάσεις, αυτό που γνωρίζω είναι ότι πάντα έκανα σωστό βάδην δεν άλλαξε τώρα κάτι.

Τι έχεις κερδίσει από τον αθλητισμό;
Σίγουρα δεν έχω κερδίσει χρήματα, ίσια - ίσα βάζουμε και δικά μας χρήματα για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό το επίπεδο. Το σημαντικότερο πάντως είναι ότι μαθαίνεις να βάζεις στόχους και να προσπαθείς να τους πετύχεις. Σου γίνεται τρόπος ζωής να μην εγκαταλείπεις ποτέ την προσπάθεια και νομίζω ότι όλα τα παιδιά θα πρέπει να ασχοληθούν γενικότερα με τον αθλητισμό.

Ένας στόχος σου ήταν και τα 50χλμ;
Βέβαια δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα τα κατάφερνα μπορεί να βασανίστηκα πολύ μέχρι τον τερματισμό, αλλά τα κατάφερα και αυτό είναι το σημαντικό για μένα, δεν περιγράφεται με τίποτα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports