Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών: Ικανοποίηση για τις δεσμεύσεις Τσίπρα για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών: Ικανοποίηση...

Επαναφέρουν το αίτημα για συζήτηση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο

Την ικανοποίησή τους για την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα που αφορά στην παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στους πολίτες, εκφράζουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Δημήτρης Αϊβαλής, Δημήτρης Αλεξίου, Γιάννης Πανταζόπουλος, Χρήστος Πατούχας και Νίκος Τζανάκος. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Παρακολουθήσαμε, την εξαγγελία από την Πάτρα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, της απόδοσης του θαλασσίου μετώπου, δηλαδή της μετατροπής σε οριστική παραχώρηση, της ισχύουσας σήμερα σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης. Η εξαγγελία έγινε στην διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τρεις μέρες πριν τις εκλογές.

Θεωρούμε ότι σωστά αποφύγαμε να τοποθετηθούμε πριν τις εκλογές. Θεωρούμε ότι σωστά αποφύγαμε να απαντήσουμε στην λανθασμένη, ενίοτε συκοφαντική κριτική διαφόρων δημοσιευμάτων, προερχόμενων συνήθως από ανώνυμους. Και για την ουσία, αλλά και για τις ανακρίβειες θα απαντήσουμε τώρα.

1 Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας για την εξαγγελία του κ. Τσίπρα. Η εξαγγελία αυτή ταυτίζεται με την δική μας δράση, με τις διαχρονικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις τεράστιες κινητοποιήσεις που οργανώσαμε και οι οποίες καταγράφουν την ισχυρότατη κοινωνική βούληση και συμμετοχή.

2 Θέλουμε να πληροφορήσουμε αυτούς τους σχολιαστές, που με προχειρότητα έχουν ασχοληθεί με το θέμα και με ελαφρότητα χαρακτήρισαν τα δύο πρωτοφανή συλλαλητήρια φιέστες, ότι η σύμβαση Προσωρινής Παραχώρησης περιλαμβάνει ολόκληρο το κεντρικό θαλάσσιο μέτωπο, δηλαδή από την εκβολή του Διακονιάρη μέχρι την εκβολή του Μειλίχου, περιλαμβανομένου του τμήματος από Αγίου Νικολάου μέχρι Άστιγγος, το οποίο θα αποδοθεί με την ολοκλήρωση του νέου λιμανιού. Με απλά λόγια περιλαμβάνει ολόκληρο το τμήμα, που έχει εμπορική αξία και βρίσκεται στο στόχαστρο της χρόνιας βουλιμίας τοπικών και μη, ιδιωτικών συμφερόντων.

3 Θεωρούμε ότι συμβάλλαμε στην διαμόρφωση της προεκλογικής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί  και με τον κ. Τσίπρα επιδιώξαμε και πετύχαμε συνάντηση και τον ενημερώσαμε, (πριν ενάμιση χρόνο περίπου), και συνεργαστήκαμε με τους τότε δύο Βουλευτές για την σύνταξη και κατάθεση της επερώτησης για το θέμα.

4 Ο κ. Τσίπρας, είναι σήμερα ο Πρωθυπουργός της Χώρας και οι εξαγγελίες του αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα. Η δική μας,(του Δήμου και όλων των φορέων), υποχρέωση πλέον συνίσταται, στο να κινηθούμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα για να ολοκληρώσουμε την παραχώρηση, να επεκτείνουμε το αίτημα μας σε ολόκληρη την ακτογραμμή του Δήμου μας και βεβαίως στο μέτρο του δυνατού να διεκδικήσουμε πόρους για τις αναπλάσεις. Πλέον η προηγούμενη ανακοίνωση μας για την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Αυτοδυναμία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας-"Εμείς με την τρόικα δε συγκυβερνάμε" - Όλα όσα είπε για το θαλάσσιο μέτωπο και την Αχαΐα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις