Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Πάνω από 2000 άτομα επισκέφθηκαν την Έκθεση Εικαστικής Κεραμικής

Πάτρα: Πάνω από 2000 άτομα επισκέφθηκαν ...

Παρατείνεται η έκθεση "Κεραμέων Ίχνη 2014, Η Αρχή"

Στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας στη νέα εθνική οδό Πατρών Αθηνών, φιλοξενείται από τη 1 Δεκεμβρίου 2014 μία σημαντική έκθεση σύγχρονων κεραμικών έργων, με τίτλο «Κεραμέων Ίχνη 2014, Η Αρχή». Η διοργάνωση της έκθεσης είναι πρωτοβουλία της Ομάδας Κεραμέων Ίχνη σε συνεργασία με την Εφορεία  Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Η Ομάδα Κεραμέων Ίχνη αποτελείται από κεραμίστες που δραστηριοποιούνται στη Πάτρα είναι οι Ηλίας Χριστόπουλος, Βασίλης Αναστασόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Μαριλένα Λιβιεράτου και Βασίλης Παπαϊωάννου.

Η έκθεση αυτή βρήκε πολύ μεγάλη ανταπόκριση στο πατρινό κοινό με αποτέλεσμα να έχουν περάσει μέχρι τώρα γύρω στα 2.000 άτομα από την ημέρα των εγκαινίων. Σε συνεργασία με την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη σχεδιάστηκε και διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, παράλληλα με την έκθεση, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Κεραμεύς μ’ εποίησεν».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Γυμνασίου. Τα παιδιά μέσα από αυτό το πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν -μέσα από τη μόνιμη συλλογή εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών- τα είδη των αγγείων και τη χρήση τους, τον τρόπο κατασκευής και ψησίματός τους καθώς και τα θέματα διακόσμησής τους στο πέρασμα των αιώνων από τα Μεσοελλαδικά έως και τα Ρωμαϊκά χρόνια. Στη συνέχεια δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να συμμετέχουν στο εργαστήρι κατασκευής αγγείων με πηλό, έχοντας ως αφετηρία έμπνευσης τα ίδια τα εκθέματα του Μουσείου.

Υπεύθυνοι του εργαστηρίου είναι τα μέλη της Ομάδας Κεραμέων Ίχνη και οι ημέρες & ώρες του προγράμματος είναι: Τετάρτη-Παρασκευή 9:30, 10:30 και 11:30.

Λόγω της αθρόας ανταπόκρισης του κοινού για την παρακολούθηση της έκθεσης, αλλά και των σχολείων στο ανωτέρω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αποφασίστηκε η παράταση τους μέχρι την 28η Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζουμε ότι οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι Τρίτη-Κυριακή, 8.00-15.00 και οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα «Κεραμεύς μ’ εποίησεν» μπορούν να απευθύνονται στο 2613-616100 για περαιτέρω πληροφορίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture