Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Sabah: Ο Τσίπρας είναι Τούρκος

Sabah: Ο Τσίπρας είναι Τούρκος

Υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Sabah στην αγγλική της έκδοση

Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, έχει τουρκική καταγωγή, υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Sabah στην αγγλική της έκδοση.

Όπως αναφέρει, ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ «είναι εγγονός μίας οικογένειας που είχε μετακομίσει στην Ελλάδα από τη βορειοδυτική επαρχία της Τουρκίας Κιρκλαρέλι», σημειώνει η Sabah, επικαλούμενη δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που εκδίδεται στην βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης.

Η Hudut Daily ανέφερε την Πέμπτη ότι η αυθεντική καταγωγή του 40χρονου Τσίπρα είναι από την Τουρκία. Ισχυριζόμενη ότι ο Τσίπρας είναι το εγγόνι μίας οικογένειας που διέμενε στο χωριό Μπαμπέσκι του Κιρκλαρέλι πριν μετακομίσει στην Ελλάδα, η καθημερινή εφημερίδα σημειώνει ότι ο Nevzat Çolak, τοπικός επικεφαλής του αριστερού κόμματος της Τουρκίας ÖDP (Κόμμα της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης) στο Κιρκλαρελί, δήλωσε πως έχει συναντήσει τον Τσίπρα όταν εκείνος επισκέφθηκε την περιοχή Εργίνη το 2010.

Στον Αλέξη Τσίπρα άρεσε πολύ η Αδριανούπολη και είπε στον Τσολάκ ότι έχει καταγωγή από εκεί, σημειώνει η Sabah.

«Ο Τσίπρας έχει καταγωγή από τη Θράκη, είναι απόγονος μίας οικογένειες που μετανάστευσε από το χωριό Μπαμπάεσκι, και μου είπε ότι εκεί ένιωθε σαν να ήταν πατρίδα του», τόνισε ο Τσολάκ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως «ευχάριστη και προσγειωμένη προσωπικότητα»

imerisia.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις