Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ήττα για τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη, για την Ευρωλίγκα

Ήττα για τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινού...

Πρώτη για τους ερυθρόλευκους στην φάση των "16"

Η άμυνα του Ίβκοβιτς εγκλώβισε τον Βασίλη Σπανούλη και ο Ολυμπιακός υπέστη βαριά ήττα στην Κωνσταντίνουπολη. Με Λάσμε και Περπέρογλου να κάνουν ζημιά η Εφές επικράτησε 84-70 και άφησε την ΤΣΣΚΑ μόνη πρώτη.

Με τον Ίβκοβιτς στον απέναντι πάγκο να γνωρίζει απ' έξω και ανακατωτά το παιχνίδι του Σπανούλη ήταν βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να βρει διαφορετικούς πρωταγωνιστές στο παιχνίδι του. Η ανελέητη πίεση στον "κάπτεν" των "ερυθρολεύκων" έφερε τον Μάντζαρη σε θέση να τελειώνει επιθέσεις και με οκτώ πόντους να οδηγεί την ελληνική ομάδα στο 14-10.

Το δεύτερο φάουλ του Ντάρντεν και ασθενική άμυνα στο λόου ποστ λειτούργησαν εις βάρος των Πειραιωτών που στο 12' έχαναν 22-20 και στο 13' 27-23. Επειδή όμως οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ήταν εύστοχοι από μακριά και ο Σλούκας έκανε καλή δουλειά στην οργάνωση μπήκε φρένο στη ορμή της Εφές. Ο Χάντερ αντιδρούσε πιο γρήγορα από τον Κρστιτς κοντά στο καλάθι και το 40-37 του 20' με 6/10 τρίποντα έδωσε ισχνό προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Το πρόβλημα πάντως συνέχισε να είναι η άμυνα στη ρακέτα, αφού είτε στο "ένας μ' έναν" είτε στις διεισδύσεις υπήρχε πρόβλημα. Λάσμε και Περπέρογλου έκαναν την ανατροπή (45-43), ενώ η είσοδος του Μπαλμπάι έφερε την Εφές στο 53-48. Οι "ερυθρόλευκοι" σκόραραν κυρίως με βολές και χωρίς πλέον το τρίποντο να είναι η λύση του προβλήματος βρέθηκαν να κυνηγούν (57-52, 30'). Μάλιστα το 7-0 των γηπεδούχων στο πρώτο δίλεπτο της τέταρτης περιόδου έφερε την ελληνική ομάδα σε μειονεκτική θέση, να ψάχνει ανατροπή δώδεκα πόντων (64-52) σε οκτώ λεπτά.

Η επάνοδος του Σπανούλη κάθε άλλο παρά λυτρωτικά λειτούργησε, αφού η άμυνα του Ίβκοβιτς πάνω του ήταν υποδειγματική. Όταν Ερτέλ και Τζάνινγκ έκαναν το 73-55 στο 35', αυτό που ενδιέφερε ήταν το ψαλίδισμα της μεγάλης διαφοράς. Το -14 δεν ήταν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, αλλά έτσι γράφηκε η ιστορία στην αναμέτρηση.

 

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports