Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο Σαμαράς δεν αφήνει την καρέκλα της ΝΔ, με «δεκανίκια» τους «εκλεκτούς» βουλευτές του

Ο Σαμαράς δεν αφήνει την καρέκλα της ΝΔ,...

Του Διονύση Ζακυνθινού

Δεν εκπλήσσονται οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στη Νέα Δημοκρατία από τη δυσεξήγητη φαινομενικά στάση του Αντώνη Σαμαρά την επομένη της εκλογικής συντριβής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τέως πρωθυπουργός, όχι μόνο αρνήθηκε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την ιστορική ήττα της παράταξης του και να δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη διαδοχή του, αλλά απαντώντας στις πρώτες εσωκομματικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν έδειξε να θεωρεί την εκλογική επίδοση της Νέας Δημοκρατίας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως επιτυχία!

Γεγονός που για πολλούς συνιστά την πλέον περίτρανη απόδειξη ότι ο τέως πρωθυπουργός, δεν προτίθεται να αφήσει την καρέκλα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον εύκολα.

Άλλωστε, την πρόθεσή του αυτή υπηρέτησε και το σχέδιο που εκπονήθηκε προεκλογικά από τη Συγγρού, ούτως ώστε στις εκλογές να αναδειχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι «εκλεκτοί» της κομματικής ηγεσίας, με αντικειμενικό σκοπό να ελέγχει για ευνόητους λόγους την επομένη ημέρα την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκλογή του Ανδρέα Κατσανιώτη την Αχαϊα, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι  στην ανάδειξη του επικεντρώθηκε ο κομματικός μηχανισμός, εφόσον φέρεται να είναι ένα από τα «αγαπημένα παιδιά» του Αντώνη Σαμαρά.

Αντίστοιχη ήταν η επιδίωξη και για την εκλογή του Κώστα Καραγκούνη στην Αιτωλοακαρνανία, όπου από τα «νύχια» της Συγγρού ξέφυγε ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος κατάφερε και επανεξελέγη. Ένας από τους λίγους, εδώ που τα λέμε, που τη «γλίτωσαν».

Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο περίγυρος του θεωρούν ότι η παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθεί, απλώς, μια αριστερή παρένθεση και ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά θα βρεθούν σύντομα, πάλι, στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας. Κάτι, άλλωστε, που άφησε σαφέστατα να εννοηθεί και στις σχετικές δηλώσεις που έκανε.

Την ίδια ώρα, όμως, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας οι επικρίσεις που στοχεύουν στο πρόσωπό του, αν και στο σύνολό τους δεν εκδηλώνονται δημοσίως, αυξάνονται καθημερινά.

Και ουκ ολίγοι είναι οι βουλευτές που αναζητούν καταφύγιο στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, στον οποίο μεταφέρουν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, ζητώντας του να αναλάβει πρωτοβουλίες, με  κύριο αίτημα «να φύγει ο Σαμαράς»!

Όμως, αντί για απάντησης, εισπράττουν μια παγερή σιωπή, καθώς ο Κώστας Καραμανλής κρατά κλειστά τα χαρτιά του, δείχνοντας ότι στην παρούσα τουλάχιστον φάση στηρίζει τη σημερινή ηγεσία.

Ωστόσο, και παρότι ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι η παράταξη του βγήκε αλώβητη από τις εκλογές (!), δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι αν παραμείνει πεισματικά στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, αυτή θα συρρικνωθεί σε ποσοστά ΠΑΣΟΚ, αν όχι της πάλαι ποτέ Πολιτικής Άνοιξης!  





ΣΣ: Άρθρα, σχόλια, αναλύσεις, αλλά και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Διονύση Ζακυνθινού, μπορείτε να διαβάσετε στο προσωπικό του blog: zakpatras.wordpress.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις