Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας η νέα προγραμματική σύμβαση του ΔΗΠΕΘΕ

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό συμβού...

Στη συνεδρίαση την Τετάρτη 28/1/2015

Μεταξύ των θεμάτων της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας ήταν και η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας που έχει να κάνει με την χρηματοδότηση του θεάτρου και κυρίως τις πηγές της χρηματοδότησης.

Η προγραμματική όπως ανέφερε στο thebest.gr ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Ανδρέας Τερζής, εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα του Δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας ενώ το σημαντικό στοιχείο είναι πως δεν εκφράστηκαν ενστάσεις, αντιρρήσεις και απορίες. Για άλλη μία φορά το βάρος της χρηματοδότησης επωμίζεται ο Δήμος Πατρέων (περίπου 700,000 ευρώ το χρόνο, ένα μεγάλο μέρος των οποίων πηγαίνει στην μισθοδοσία των 16 μόνιμων υπαλλήλων του θεάτρου αλλά και στις έκτακτες συνεργασίες).

Στην χρηματοδότηση συνεισφέρει και το Υπουργείο Πολιτισμού με ένα όμως αρκετά μικρότερο ποσό ενώ όπως μας είπε ο κ. Τερζής υπάρχει και η υπόσχεση για οικονομική στήριξη του θεάτρου και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

«Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Αμπαζής κάνει πολλή και καλή δουλειά στο θέατρο και έχουμε μία ουσιαστική συνεργασία. Αν και έχω βεβαρημένο πρόγραμμα λόγω των υποχρεώσεων μου ως καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, προσπαθώ να βρίσκομαι στο θέατρο και να ενημερώνομαι σχεδόν καθημερινά για τα πολλά και τρέχοντα ζητήματα», ανέφερε στο thebest.gr ο κ. Τερζής, ο οποίος αναμένεται σε δύο εβδομάδες να έχει και μία πιο ξεκάθαρη εικόνα και για τον προγραμματισμό της άνοιξης στο θέατρο και της επόμενης περιόδου.

*Να προσθέσουμε πως ο προυπολογισμός του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έχει ήδη εγκριθεί εδώ και καιρό.

Η νέα παράσταση "Lost in paradise" σε κείμενο Θοδωρή Αμπαζή με τους Διονύση Βούλτσο και Ελένη Καλαντζοπούλου που θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας εκτός θεάτρου, σε σχολεία, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα απεξάρτησης, κ.α. θα ξεκινήσει το θεατρικό της ταξίδι στις 10 Φεβρουαρίου 2015.

*Η φωτ. είναι από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του θεάτρου. Εικονίζονται οι κ.κ. Τερζής και Αμπαζής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture