Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πώς μια μαμά καταλαβαίνει ότι το πέος του παιδιού είναι φυσιολογικό;

Πώς μια μαμά καταλαβαίνει ότι το πέος το...

Η μέτρηση θα πρέπει να γίνεται μετά από την αποκάλυψη της βαλάνου

Το μέγεθος του πέους είναι κάτι που βασανίζει τους γονείς κατά την παιδική ηλικία και τον ίδιο τον άνδρα μετέπειτα. Η εκτίμηση του μεγέθους του πέους εξαρτάται από την ηλικία και τον σωστό τρόπο μέτρησης.

Ο σωματότυπος του παιδιού επίσης μπορεί να δίνει την εντύπωση ότι το πέος είναι μικρό, ειδικά αν υπάρχει περίσσεια υποδόριου λίπους στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Το παθολογικό μέγεθος καθορίζεται ηλικιακά ανά έτος ηλικίας του παιδιού και ξεκινάει από τα 1,9 εκατοστά για τα βρέφη και φτάνει μέχρι τα 3,7 εκατοστά για τα αγόρια 10-11 ετών.

Η μέτρηση θα πρέπει να γίνεται μετά από την αποκάλυψη της βαλάνου, σύλληψή της με το δείκτη και τον αντίχειρα και ελαφριά έλξη του πέους. Το άκρο του χάρακα θα πρέπει να απωθεί το δυνατόν περισσότερο υποδόριο λίπος ώστε να έχουμε σωστή μέτρηση. Μετράμε την απόσταση από την ηβική σύμφυση έως την άκρη της βαλάνου.

Καλό είναι όμως ο γονιός που συνήθως ανησυχεί για το μέγεθος του πέους του μονάκριβου γιου, να προσέχει να μην μεταδίδει στο γιο του το δικό του άγχος. Δυστυχώς βλέπουμε πατεράδες, μανάδες αλλά και γιαγιάδες που ασχολούνται με το πόσο μεγάλο είναι το πουλάκι του Γιωργάκη!

Αποτέλεσμα, ο Γιωργάκης όταν μεγαλώνει να έρχεται να μας βρεί επειδή αισθάνεται ότι το μέγεθός του δεν είναι ικανοποιητικό και υστερεί, όπως του έλεγαν τότε στην μικρή του ηλικία!

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

 

Πηγή:mothersblog.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being