Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Η Θεωρία των Πάντων" με 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ προβάλλεται στην Πάτρα

"Η Θεωρία των Πάντων" με 5 υπο...

Ο 33χρονος Έντι Ρεντμέιν λογίζεται ως φαβορί για το Όσκαρ α' ανδρικού - Στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε

Toν 33χρονο Άγγλο ηθοποιό τον πρωτοπρόσεξαν οι σινεφίλ πριν από τρία χρόνια περίπου όταν είχε έναν εκ των βασικών ρόλων στην ταινία «Μία Νύχτα με την Μέριλιν» με την Μισέλ Γουίλιαμς, η οποία υποδυόμενη πειστικά την Μέριλιν Μονρόε, προτάθηκε για Όσκαρ ερμηνείας.

Επίσης έπαιξε στο κινηματογραφικό μιούζικαλ «Άθλιοι» το 2013.

Φέτος μοιάζει η χρονιά του Έντι Ρεντμέιν (γι’ αυτόν ο λόγος) μιας και υποδυόμενος τον επιστήμονα ιδιοφυία, ανάπηρο και καθηλωμένο σε καροτσάκι από μία σπάνια παραλυτική ασθένεια των νεύρων, από τα 22 του χρόνια Στίβεν Χόκινγκ (στα 73 του σήμερα) θεωρείται ήδη φαβορί για τη νίκη στα Όσκαρ (διεκδικεί το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου ενώ έχει ήδη τιμηθεί με την Χρυσή Σφαίρα καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου σε δράμα αλλά και με το βραβείο της Ένωσης Αμερικανών Ηθοποιών – Screen Actors Guild).

H ταινία «The Theory of Everything – H Θεωρία των Πάντων» σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Μαρς, ο οποίος έχει κερδίζει το 2008 Όσκαρ για το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Man on Wire», ξεκινά να προβάλλεται από σήμερα 29 Ιανουαρίου 2015 στις Ελληνικές αίθουσες (και στην Πάτρα στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε) σε διανομή από την εταιρεία UIP.

Το φιλμ διεκδικεί 5 βραβεία Όσκαρ, καλύτερης ταινίας, α’ ανδρικού, α’ γυναικείου για την εξαιρετική ερμηνεία της Φελίσιτι Τζόουνς στον ρόλο της συμπαραστάτριας συζύγου του Χόκινγκ, Τζέιν, διασκευασμένου σεναρίου και καλύτερης μουσικής για τον Γιόχαν Γιόχανσον, ο οποίος ήδη κέρδισε και την Χρυσή Σφαίρα.

Στην ταινία που χαρακτηρίζεται συγκλονιστική παίζει και η Έμιλι Γουάτσον.

Ο Τζέιμς Μαρς βασισμένος σε ένα πολύ καλό σενάριο παρουσιάζει την επιστημονική διορατικότητα και υψηλή κατάρτιση και εξέλιξη του ιδιοφυούς Βρετανού αστροφυσικού, ο οποίος την περίοδο των σπουδών του στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπος με την ολική σχεδόν παράλυση. Επικεντρώνεται όπως έγραψαν οι κριτικοί, και στην ανθρώπινη διάσταση της ιστορίας και το ψυχικό σθένος και δύναμη του ήρωα που ενώ αρχικά έμοιαζε καταδικασμένος ακόμα και από τους γιατρούς, εν τέλει μπόρεσε και επιστημονικά να διαπρέψει και να φτιάξει οικογένεια με την Τζέιν Γουάιντ.

Η ταινία που έχει βασιστεί σε υλικό από το βιβλίο της πρώην συζύγου του Χόκινγκ, Τζέιν με τίτλο «Traveling to Infinity: My Life with Stephen Hawking», έχει ήδη φτάσει τα 30 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για μία εκπληκτική, ανθρώπινη ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα μυαλά που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, αν και σε σημεία μελοδραματική όπως λέγεται και με ένα λίγο βεβιασμένο φινάλε.

Αξίζει να προσθέσουμε πως ο Χρόνος υπήρξε πάντα αγαπημένο θέμα του αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ, προκειμένου να προσδιορίσει την αρχή και το τέλος του σύμπαντος καθώς και ότι συντελείται ενδιαμέσως. Μάλιστα, το θέμα του χρόνου άρχισε να τον αφορά και σε προσωπικό επίπεδο, όταν μόλις στα 21 του χρόνια, το 1963, διαγνώστηκε με τη σπάνια Νόσο του Κινητικού Νευρώνα με τους γιατρούς να του δίνουν τότε μόνο δύο χρόνια ζωής. Εκείνος, όμως σε πείσμα όλων των προγνώσεων, ήθελε περισσότερο χρόνο ζωής, ακόμα κι αν αυτό συνεπαγόταν απώλεια της ομιλίας και της κίνησης του.

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, συνέχισε να αναζητά τα όρια της θεωρητικής φυσικής και σύντομα το όνομά του εμφανιζόταν σε αναζητήσεις που εμπεριείχαν και εκείνο του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Το βιβλίο του «Σύντομη Ιστορία του Χρόνου» έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture