Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουκρανία: 5 στρατιώτες και 6 πολίτες νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες

Ουκρανία: 5 στρατιώτες και 6 πολίτες νεκ...

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού, οι αυτονομιστές βομβάρδισαν με πυροβολικό θέσεις των ενόπλων δυνάμεων

Πέντε Ουκρανοί στρατιωτικοί και έξι πολίτες, σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες και άλλοι 29 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τους απολογισμούς που έδωσαν οι ουκρανικές αρχές και οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού, οι αυτονομιστές βομβάρδισαν με πυροβολικό θέσεις των ενόπλων δυνάμεων πραγματοποιώντας πάνω από 100 χωριστές επιθέσεις.

Στην ανατολική Ουκρανία, όπου η σύρραξη που ξέσπασε πριν από εννέα μήνες και συνεχίζεται έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 5.000 ανθρώπους, καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες αναζωπύρωση των συγκρούσεων, η πιο εκτεταμένη μετά τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός που είχε συναφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο ανάμεσα στο Κίεβο και στους αυτονομιστές στο Μινσκ.

Στο μεταξύ στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι εξετάζουν την επιβολή «σθεναρών» κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την εμπλοκή της στη σύγκρουση στη χώρα του.

Σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου, η ΕΕ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι αποφάσισε να προσθέσει κι άλλα ονόματα στη μαύρη λίστα της με τα πρόσωπα στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις για την εμπλοκή τους στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ωστόσο το ζήτημα αυτό συνεχίζει να προκαλεί διαφωνίες, με τη Γερμανία και την Ισπανία μεταξύ άλλων να διστάζουν να προχωρήσουν στη σκλήρυνση των κυρώσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις