Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιστορική κακοκαιρία από αύριο το βράδυ στη Δυτική Ελλάδα - Η Πάτρα ανάμεσα στις περιοχές που θα πληγούν

Ιστορική κακοκαιρία από αύριο το βράδυ σ...

Μια κλίμακα πριν τον τυφώνα η αναεμοθύελλα

Ανεμοθύλελλα που πλησιάζει την κλίμακα του τυφώνα είναι αυτή που θα πρέπει να περιμένουμε σε αρκετές περιοχές της χώρας από το βράδυ της Παρασκευής και έως τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η Πάτρα βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές που πληγούν ιδιαίτερα από την κακοκαιρία όπως επίσης η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Άρτα, η Κεφαλονιά, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο.

Αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι που από αύριο το μεσημέρι θα φτάσουν τα 7 και τα 8 μποφόρ και τη νύχτα δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ.

Γενικά η ανεμοθύελλα που θα σαρώσει την ελλάδα αναμένεται να φθάσει τα 11 μποφόρ. Πρόκειται για ιστορική κακοκαιρία που θα πλήξει την Ευρώπη για 10-12 μέρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στα πελάγη ενώ το βράδυ θα φτάσουν στα 8 και 9 μποφόρ. Την μεγαλύτερη ένταση θα έχουν τα ξημερώματα.

Το Σάββατο θα συνεχιστούν οι βροχές και καταιγίδες, καθώς και τα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Ηπιότερος θα είναι ο καιρός από το απόγευμα.

Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο είναι  η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά, το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Αγρίνιο, η Νάυπακτος, τα Κύθηρα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις