Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Ο πυροβολημένος Αssiz,o αιχμάλωτος Max και η ακρωτηριασμένη Amelie – Σοκαριστικές ιστορίες κακοποίησης ζώων

Πάτρα:Ο πυροβολημένος  Αssiz,o αιχμάλωτο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η εθελόντρια Άντα Δημοπούλου περιγράφει απίστευτα περιστατικά - Ραγδαία αύξηση των αδέσποτων

Η μία μορφή κρίσης πυροδοτεί, αν δεν προκαλεί ,την άλλη. Στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής ύφεσης στην Πάτρα και την Αχαΐα αυξήθηκαν δραματικά τα ζώα που από οικόσιτα κατέληξαν αδέσποτα, ενώ συνεχίζονται τα περιστατικά κακοποίησης.

Ο Assiz πριν 2 μήνες δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι  κι έχασε το μάτι, του, η Sarite σερνόταν ημιλιπόθυμη από το μηχανάκι ενός άνδρα, ο οποίος συνελήφθη, η Αmelie βρέθηκε με κομμένα τα μπροστινά πόδια. Ιστορίες κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων που σοκάρουν.

Η εθελόντρια του Σταθμού Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών Άντα Δημοπούλου μιλά στο thebest.gr για τα περιστατικά με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι , αλλά και για την καλή τύχη που περιμένει κάποια από τα ζωάκια, μετά τον βασανισμό ή την εγκατάλειψή τους, μέσα από την υιοθεσία τους.

«Οι κακοποιήσεις ζώων στην περιοχή δυστυχώς συνεχίζονται. Αυτό που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν την πρωτοβουλία να καταγγείλουν το περιστατικό.  Κατά μέσο όρο μπορεί μέσα σε ένα χρόνο να έχουμε το λιγότερο 10 περιστατικά κακοποίησης. Από την άλλη πλευρά σημειώνεται μεγάλη αύξηση των περιστατικών εγκατάλειψης, λόγω της κρίσης, δεν ξέρουν τι να κάνουν, δεν έχουν την κατάλληλη παιδεία ότι το ζώο δεν είναι κάποιο έπιπλο και δεν μπορούν  να τα αφήσουν έτσι.  Θα σας πω μόνο ότι τους τελευταίες τέσσερις μήνες μόνο ένας εθελοντής στου Σταθμού Μέριμνας έχει στην ευθύνη του 27 εγκαταλελειμμένα κουτάβια, τα οποία εντοπίζονται συνήθως μέσα ή δίπλα από κάδο απορριμμάτων, σε κάποιο κουτί, μέσα σε σακούλα, σε τσουβάλια μαζί με τις στάχτες από το τζάκι». Και προσθέτει. «Επιπλέον, υπήρχε το πρόβλημα ότι δεν υπήρχε η κατάλληλη κουλτούρα και παιδεία για τη στείρωση των ζώων. Στην αρχή προσπαθήσαμε να το κάνουμε γνωστό αυτό. Όμως μέχρι να το πετύχουμε ήρθε το οικονομικό πρόβλημα, όπου ο άλλος, ακόμα και αν είναι ενημερωμένος, δεν διαθέτει χρήματα για μια στείρωση».

Ιστορίες απίστευτης βιαιότητας

Η Άντα Δημοπούλου περιγράφει στο thebest.gr ενδεικτικές ιστορίες εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων.

Ο Assiz βρέθηκε πυροβολημένος στην Εγλυκάδα

Ήταν Νοέμβριος του 2014 όταν ο Assiz έχασε το ένα μάτι του από πυροβολισμό. Ο σκύλος, όπως αναφέρει η κ. Δημοπούλου, βρέθηκε στην περιοχή της Εγλυκάδας. «Το ένα μάτι είχε καταστραφεί και στην η μία πλευρά του κεφαλιού ήταν γεμάτη σκάγια και θραύσματα. Έγινε καλά και συνεχίζει τη ζωή του με το ένα μάτι.

Εξαιρετικός χαρακτήρας, υιοθετήθηκε από  την αρχηγό της Γερμανικής φιλοζωικής ομάδας, στο Αμβούργο!Επειδή η κυρία είναι και πολύ καλή φίλη μου, και ξέρω τι σημαίνει υιοθεσία γι αυτήν,  θα πω μόνο ότι ο φουκαράς ο Assiz, αδικήθηκε και πόνεσε πολύ αλλά στο εξής θα έχει άπειρη αγάπη και όλα όσα του αξίζουν».

Sarité & Rozeta

«Τον Μάρτιο 2013 στα Ροίτικα, ένας άνδρας  πίσω από το μηχανάκι έσερνε δεμένη από το λαιμό με ένα σκοινί τη Sarité κι από πίσω έτρεχε η κουταβίτσα της η Rozeta σκούζοντας.Το σκυλί έβγαζε αφρούς από το στόμα και ήταν σχεδόν λιπόθυμο γιατί πνιγόταν.

Τον σταμάτησαν 2 κύριοι, τον οδήγησαν κατευθείαν στην αστυνομία, ειδοποιήθηκε η φιλοζωική και οι εθελοντές, ο δράστης πέρασε αυτόφωρο και δικάστηκε με απόφαση καταδικαστική μετά από λίγες μέρες.Τα σκυλιά μεταφέρθηκαν αμέσως σε κτηνιατρική κλινική και τα ανέλαβαν εθελοντές. Η Σαριτέ ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση (γδαρμένη κοιλιά, πατούσες, και δεν μπορούσε να περπατήσει στα πίσω πόδια) και απλησίαστη από τους ανθρώπους λόγω πανικού. Η Ροζέτα πολύ φοβισμένη κι έκλαιγε διαρκώς.

Σιγά σιγά , με αγάπη και φροντίδα των εθελοντών άρχισαν και οι δύο να εμπιστεύονται και πάλι τους ανθρώπους. Η μικρή Ροζέτα υιοθετήθηκε από μια οικογένεια στη και ζει πολύ χαρούμενη και με ασφάλεια.

Την Σαριτέ την υιοθέτησα εγώ η ίδια καθώς είχε δεθεί πολύ μαζί μου σε όλο το διάστημα αναζήτησης ανθρώπων προς υιοθεσία. Δέθηκα κι εγώ μαζί της πάρα πολύ. Κι έτσι είπα να μείνουμε μαζί πια. Είναι ίσως ο πιο εξαιρετικός χαρακτήρας σκύλου που έχω γνωρίσει.

Ακόμα κουτσαίνει τα πίσω πόδια εξαιτίας αυτού που υπέστη αλλά τρέχει με αγάπη να πέσει στην αγκαλιά μου όταν με βλέπει. Εμπιστεύεται πλέον όλους τους ανθρώπους αν και πέρασαν αρκετοί μήνες για να δεχτεί χάδι με ευχαρίστηση», περιγράφει η κ. Δημοπούλου.

Max ή Naish

«O σκύλος που έγραψε ιστορία από την απίστευτα άσχημη αιχμαλωσία που είχε υποστεί. Δεμένος μόνιμα από τους κατόχους με αλυσίδα ενός μέτρου, χύμα στον ήλιο και στη βροχή, στην περιοχή Πλατάνι, μόνιμα πάνω στις ακαθαρσίες του, τον τάιζαν και του πήγαιναν φαγητό διάφοροι φιλόζωοι.

Εθελοντές τον πήραν από τον τόπο αυτό του μαρτυρίου του, τον φιλοξένησαν κι έψαξαν για υιοθεσία. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι ο Μαξ δεν εμπιστευόταν κανέναν εκτός από αυτόν που τον τάιζε, δάγκωνε τους ξένους σ’ αυτόν,  κι εμείς φυσικά δεν μπορούσαμε να τον εμπιστευτούμε πως δεν θα δαγκώσει.

Είχε όμως εξαιρετική τύχη. Τον υιοθέτησε ένας Γερμανός ο οποίος πήρε εκπαιδευτή για να μπορέσει να συνεργαστεί καλύτερα με τον Μαξ. Έχει μετονομαστεί σε Naish, ζει πραγματικά σαν βασιλιάς, τον επισκέφτηκα τον Ιούνιο του 2014  και κλαίγαμε όλοι μαζί από χαρά όταν τον είδαμε τόσο ευτυχισμένο ενθυμούμενοι τα βάσανά του. Με τους ανθρώπους που τον υιοθέτησαν είμαστε πλέον καλοί φίλοι».

 

Η ακρωτηριασμένη Amelie

«Όσοι είχαν ζήσει το περιστατικό το Μάρτιο του 2011, θυμούνται με έντονα συναισθήματα τη σκληρή και θλιβερή ιστορία. Η κουταβίτσα που βρέθηκε ημιθανής στην περιοχή της Λεύκας , δίπλα στη νεκρή αδερφούλα της μέσα σε μια κούτα βουτηγμένη στο αίμα. Και οι δύο κουταβίτσες είχαν κομμένα τα μπροστινά πόδια. Οι κτηνίατροι που ασχολήθηκαν τόνισαν όλοι πως έγινε με βίαιη επέμβαση κι όχι από ατύχημα, πως πρόκειται για μεγάλη κακοποίηση.

Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους κτηνιάτρους μας προκειμένου να σωθεί η Αμελί. Όταν βγήκε απ’ το κτηνιατρείο δημιουργήθηκε αλυσίδα αγάπης από τους Έλληνες και Γερμανούς εθελοντές κι η Αμελί γνώρισε πολλές αγκαλιές μέχρι να υιοθετηθεί. Μια Γερμανίδα ανέλαβε όλα της τα έξοδα προκειμένου να προστεθούν μέλη και να μπορέσει η Αμελί να ξανατρέξει ελεύθερη. Σε μια από τις φωτογραφίες θα δείτε τη Γερμανίδα με την Αμελί στο σβέρκο της ενώ συμμετέχει σε διαδήλωση κατά της κακοποίησης των ζώων.
Η Αμελί υιοθετήθηκε από Γερμανική οικογένεια, απολαμβάνει την αγάπη και τη φροντίδα που δικαιούται και ίσως έχει εντελώς ξεχάσει την άσχημη πλευρά των ανθρώπων».

Οχτώ  κουταβάκια μέσα σε ένα τσουβάλι, στον κάδο απορριμμάτων

Τον Οκτώβριο του 2014 τα οχτώ κουταβάκια εντοπίζονται σύμφωνα με την κ. Δημοπούλου σε κάδο απορριμμάτων. «Ευτυχώς βρέθηκαν από κάποιον άνθρωπο και τα ανέλαβαν οι εθελοντές. Αμέσως ζεστασιά , τάισμα κάθε 2,5 ώρες με μπιμπερό, εμβολισμοί, αποπαρασιτώσεις κι όλα τα σχετικά για να προετοιμαστούν σωστά προς υιοθεσία. Ειλικρινά πάρα πολύ δύσκολο!» δηλώνει η Αντα Δημοπούλου.

Η Αλίκη

«Ειδοποιηθήκαμε τον Δεκέμβριο του 2014 ότι κάποιο σκυλί κάνει προσπάθεια να ανέβει την πλαγιά του Δασυλλίου, σέρνεται όμως και ξανακυλάει προς τα κάτω πάλι και πάλι. Αυτό το παρατηρούσαν περίπου 2 ώρες!

Δεν μπορούσαν να την χειριστούν και έπειτα από συνεννόηση μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο από ανθρώπους της Μέριμνας Ζώων Πανεπιστημίου. Καλά ως εδώ.
Πιστέψαμε ότι η σκυλίτσα ήταν χτυπημένη. Όταν όμως μίλησα με τη γιατρό μου είπε: "Άντα δεν είναι χτυπημένη. Απλά ξέρεις τι κάνουν στα άλογα όταν γεράσουν;..."
Κρίμα. Η σκυλίτσα προφανώς "υπηρέτησε" αρκετά χρόνια κάποιον που την εγκατέλειψε στα δύσκολα να πεθάνει μόνη της!!!

Η Αλίκη τελικά φιλοξενήθηκε από εθελοντή. Είχε επιτέλους φαγητό, νερό, αγάπη, ζεστασιά, ασφάλεια και φροντίδα. Δεν μπορούσε να σταθεί εύκολα στα πόδια της.

Όμως απολάμβανε με ανωτερότητα και λαχτάρα την κάθε όμορφη στιγμή. Έδειχνε να αδιαφορεί για την κακία και τη μικροψυχία που της έδειξαν. Μετά από λίγες μέρες πέθανε. Πέθανε σε αγκαλιά».

Ο Βασιλάκης

«Τον εγκατέλειψαν σε κάποιο κτηνιατρείο και ζητήθηκε ευθανασία επειδή είχε χτυπήσει το πόδι του. Ανέλαβαν εθελοντές.

Ο τυπάκος αυτός ο ήσυχος, o αθώος, o υπομονετικός και εμφανώς απορημένος εγχειρίστηκε και αυτή τη στιγμή φιλοξενείται από εθελοντή μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπός του, ο άνθρωπος που θα τον υιοθετήσει.Είναι γλυκός, παιχνιδιάρης, χαρούμενος και στο εξής θα έχει όλη τη φροντίδα και την αγάπη που του αξίζουν».

Η Αστέρω

«Η σκυλίτσα από την βιομηχανική το καλοκαίρι του 2013. Ήταν πολύ χτυπημένη στο ένα μάτι και με αιμορραγίες λόγω προχωρημένου καλααζάρ.Τη μεταφέραμε σε κτηνιατρική κλινική όπου αφαιρέθηκε το ένα μάτι κι έγινε θεραπεία για το καλααζάρ. Φιλοξενήθηκε από εθελοντές στην Πάτρα κι έπειτα υιοθετήθηκε από οικογένεια στη Γερμανία, όπου ζει ακόμα κι απολαμβάνει τη φροντίδα και αγάπη που της αξίζουν.

Οι δικοί της πλέον άνθρωποι μας στέλνουν συνέχεια report και φωτογραφίες. Η Αστέρω έχει γίνει αρχηγός στα υπόλοιπα ζώα του σπιτιού καθώς μας λένε!

Τον Ιούνιο του 2014 βρέθηκα η ίδια εκεί ως καλεσμένη στο summer meeting πιο διοργάνωσε η Γερμανική φιλοζωική.

Εκεί ξανασυνάντησα την Αστέρω με την καταπληκτική οικογένειά της καθώς και άλλα σκυλιά από την Ελλάδα, από την Πάτρα,  μαζί με τους ανθρώπους που τα έχουν υιοθετήσει».

Διαβάστε επίσης

Από «σπόντα» συνελήφθησαν οι Γερμανίδες με τα 5 Πατρινά σκυλιά στο «Βενιζέλος»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις