Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα οι κηδείες των δυο πιλότων- Επαναπατρίστηκαν απο την Ισπανία οι σοροί- Θρήνος στην Ηλεία για τον Σμηναγό Αθανάσιο Ζάγκα

Σήμερα οι κηδείες των δυο πιλότων- Επανα...

Μεταφέρθηκαν με C-27J στην Ελευσίνα

Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν το πρωί οι σοροί των δύο πιλότων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, από τη συντριβή του F-16, στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Τις σορούς των δύο αντρών μετέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο προσγειώθηκε στην Ελευσίνα.

Ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών και ο επίσης σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών απο την Ηλεία, ήταν έμπειροι πιλότοι με περισσότερες από 1.000 ώρες πτήσης.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη θα τελεστεί σήμερα, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12:00 στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη Αττικής ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα θα τελεστεί επίσης σήμερα, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 15:00 στον Ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη Αττικής.

Θρήνος στην Ηλεία

Όλοι οι κάτοικοι της πεδινής Ηλείας είχαν παρακολουθήσει στις τηλεοράσεις τους και είχαν συγκλονιστεί από το τραγικό δυστύχημα.

Κανένας όμως δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θύμα της τραγωδίας θα ήταν το «δικό τους» παιδί, ο γείτονας, ο συγχωριανός τους, ο φίλος τους.

Με πόνο βουβό και με δάκρυα στα μάτια οι γείτονές του είδαν χθες το πρωί τον πατέρα και τον θείο του να φεύγουν για την Αθήνα, προκειμένου να κανονίσουν τα διαδικαστικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην Ισπανία μετέβη ο μεγαλύτερος αδελφός του, αξιωματικός επίσης της Πολεμικής Αεροπορίας, για να παραλάβει τη σορό του νεαρού ήρωα.

Ο Αθανάσιος Ζάγκας «έφυγε» στα 31 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του δύο αγγελούδια, ένα αγοράκι 3 χρονών και ένα κοριτσάκι μερικών μόλις ημερών.

Πριν λίγους μήνες ο νεαρός πιλότος είχε παρακολουθήσει σχολείο στο Σ.Ο.Τ. Ανδραβίδας, ενώ έμενε στον Βόλο, όπου υπηρετούσε στην 341 Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης Νέας Αγχιάλου.

Στο Στρούσι, στη γενέτειρά του έμεναν οι γονείς του και η μικρότερη αδελφή του, η οποία σπουδάζει, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του, με τον οποίο από παιδιά τους ένωνε η μεγάλη τους αγάπη για τα αεροπλάνα, υπηρετεί και αυτός στην Πολεμική Αεροπορία.

Ερμητικά κλειστό το σπίτι του Αθανάσιου Ζάγκα, περιμένει την επιστροφή του ήρωα.

Στο πένθος «βυθίστηκε» το Στρούσι

Ακόμα δεν έχει συνέλθει από το «σοκ» που δέχθηκε χθες το πρωί η μικρή κοινωνία του Στρουσίου. Όλοι γνωρίζουν τον νεαρό εκλιπόντα πιλότο και την οικογένειά του και όλοι έχουν να πουν μόνο καλές κουβέντες. Η χθεσινή ημέρα ήταν μία από τις πιο άσχημες που ξημέρωσαν ποτέ για το χωριό, το οποίο έχει βυθιστεί στο πένθος.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στρουσίου κ. Κωνσταντίνος Χριστόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα θλίψης για το χωριό. Μάθαμε την τραγική είδηση τις πρώτες πρωινές ώρες. Ήταν ένα βαρύ πλήγμα για το χωριό μας η απώλεια ενός πολύ καλού παιδιού, από πολύ καλή οικογένεια. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει δύναμη στην οικογένειά του. Ο Θανάσης γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ στο Στρούσι, έφυγε στα 18 του χρόνια όταν πέρασε στη Σχολή Ικάρων, επισκεπτόταν συχνά το χωριό, τους γονείς του, γι’ αυτό και όλοι μας είμαστε συγκλονισμένοι από αυτή την τόσο μεγάλη απώλεια».

Ένας ακόμα κάτοικος του χωριού, ο κ. Θανάσης Βούρτσης δήλωσε: « Ο Θανάσης έχει μεγαλώσει εδώ, πήγαινε σχολείο εδώ, ερχόταν συνέχεια και τον βλέπαμε. Ήταν μεγάλο πλήγμα αυτό για το χωριό μας».

Τέλος, ο κ.  Ιωάννης Διαμαντόπουλος είπε : «Έχουμε συγκλονιστεί. Το ακούσαμε από την τηλεόραση αλλά δεν είχαν πει ονόματα. Το πρωί που ήρθα από το χωράφι άκουσα ότι ήταν αυτό το παιδί».

Σοκαρισμένη και η κα Μαργαρίτα Αργυράκη, καθηγήτρια του Αθανάσιου Ζάγκα στο Λύκειο των Λεχαινών αναφέρει: «Δεν ήταν μόνο μαθητής μου, αλλά και συμμαθητής των παιδιών μου. Αισθάνομαι συγκλονισμένη, γιατί είμαστε πάρα πολύ δεμένοι με την τάξη αυτή. Όταν έμαθα ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο παιδί, ο πόνος ήταν αφάνταστος. Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, η οικογένειά του εξαιρετικοί άνθρωποι, αξιαγάπητος, πάντοτε με το χαμόγελο. Ήταν πολύ καλός μαθητής και ταλέντο στο σκίτσο. Ήταν πολύ αγαπητός στους συμμαθητές του. Το όνειρό του από μικρός ήταν να γίνει πιλότος. Μπόρεσε να το πραγματοποιήσει, αλλά ήταν μοιραίο αυτό. Το έλεγε ότι ήθελε να γίνει πιλότος. Ήταν το παιδικό του όνειρο. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη οδύνη και δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον πόνο που προκαλεί η απώλειά του. Από τα βάθη της καρδιάς μου θα ήθελα να συμπαρασταθώ στην οικογένειά του. Κουράγιο και δύναμη…».

Με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρουσίου «Περικλής» εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ γνωστοποιεί ότι όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του συλλόγου αλλά και οι συμμετοχές των τμημάτων του σε άλλες εκδηλώσεις ακυρώνονται.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτοί είναι οι δυο πιλότοι που έχασαν τη ζωή τους στην Νότια Ισπανία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις