Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Έπεσαν βράχια στην Φιγαλεία - Από καθαρή τύχη σώθηκαν οι διερχώμενοι - ΦΩΤΟ

Ηλεία: Έπεσαν βράχια στην Φιγαλεία - Από...

Κακές οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή

Τυχεροί στάθηκαν οι διερχόμενοι οδηγοί που κινούνταν την περασμένη Κυριακή στον ορεινό οδικό άξονα από τα Πετράλωνα Φιγαλείας προς τα Περιβόλια και αυτό καθώς τα ξημερώματα και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν σε όλη τη Νότια Ορεινή Ηλεία, μια μεγάλη κατολίσθηση με μεγάλα βράχια έκλεισε το δρόμο προς τα χωριά της Φιγαλείας(Περιβόλια – Στόμιο – Αρχαία Φιγαλεία – Δραγώγι) και η κυκλοφορία διεκόπη για περίπου 5 ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Εκεί έσπευσε το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος του Δ.Δ. Πετραλώνων Χαράλαμπος Αποστολόπουλος, ο οποίος αρχικά ενημέρωσε την Τροχαία και ύστερα με δικό του αγροτικό μηχάνημα καθάρισε το 1/3 του δρόμου με σκοπό να περνάνε έστω και οριακά τα οχήματα των κατοίκων αλλά και των δικαστικών λόγω των εθνικών εκλογών. Ωστόσο η κυκλοφορία διεξαγόταν με μεγάλη δυσκολία με τον πρόεδρο του Δ.Δ. Πετραλώνων να τοποθετεί κορδέλες στο σημείο.

Προχθές, ενημερώθηκε και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αλλά και η πολιτική προστασία της Π.Ε. Ηλείας για το συμβάν και αμέσως έστειλε στο σημείο μηχανήματα για να διώξουν τους μεγάλους βράχους. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας με την απομάκρυνση μεγάλου όγκου βράχων. Μικρές κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στο τμήμα Περιβόλια – Πετράλωνα και στο τμήμα Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα.

Ο κ. Αποστολόπουλος ευχαριστεί θερμά τα Α.Τ.Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως για την άμεση προσέγγιση στα σημεία των κατολισθήσεων αλλά και την Πολιτική Προστασία της Π.Ε.Ηλείας για την άμεση ανταπόκριση και την αποστολή μηχανημάτων έργων στο σημείο με σκοπό να αποκατασταθεί η οδική ασφάλεια.

Κίνδυνος να «κατέβει» όλο το βουνό

Άλλη μια μεγάλη κατολίσθηση είχαμε χτες το μεσημέρι στην Επαρχιακή Οδό Νέας Φιγαλείας -Επικουρείου Απόλλωνα και στο τμήμα Πετράλωνα – Περιβόλια μετά και την προχθεσινή που κράτησε κλειστό το δρόμο για ώρες. Χτες και πάλι μεγάλοι βράχοι έπεσαν στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστός ο δρόμος για περίπου 15′ μέχρι να καθαριστεί ένα σημείο για να μπορούν να περνάνε έστω και με δυσκολία τα οχήματα αλλά και το λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας που εκτελούσε χτες το εβδομαδιαίο δρομολόγιό του.

katolisthiseis.jpg

Στο σημείο έσπευσαν και πάλι οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας Χαράλαμπος Αποστολόπουλος και Θάνος Χουλιάρας με σκοπό να τοποθετήσουν προσωρινά κορδέλες. Άμεσα ενημερώθηκε και το Α.Τ.Ζαχάρως για το νέο συμβάν αλλά και οι τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε.Ηλείας για να αποστείλουν εκ νέου μηχανήματα. Μάλιστα σε επικοινωνία μας με τους αρμόδιους για το οδικό δίκτυο στην Π.Ε.Ηλείας μας ενημέρωσαν πως θα πρέπει επειγόντως ακόμα και μέσα στη βδομάδα να επισκεφθούν το σημείο για αυτοψία καθώς ολόκληρο το βουνό είναι έτοιμο να υποχωρήσει.

 

Πηγή: ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις