Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γνωρίστε τις αδελφές Χίλτον και την ξεχωριστή ζωή τους

Γνωρίστε τις αδελφές Χίλτον και την ξεχω...

Δεν φαντάζεστε την ιστορία τους

Όποιος έχει αδέρφια, γνωρίζει καλά αυτή την αίσθηση της έντονης σύνδεσης. Μια σύνδεση που είτε οφείλεται στην αγάπη, είτε στον ανταγωνισμό και στην ζήλια , έχει ως επακόλουθο την δημιουργία μιας αίσθησης οικειότητας. Ώσπου κάποια μέρα, πολύ φυσιολογικά, οι δρόμοι θα χωρίσουν. Μεγαλώνοντας τα αδέρφια θα φτιάξουν τις δικές τους οικογένειες και θα συναντιούνται μόνο σε κάποιες γιορτές.

Αυτό είναι κάτι που οι αδελφές Χίλτον δεν το έζησαν ποτέ. Η Νταίζη και η Βάιολετ γεννήθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου του 1908, ενωμένες στους γοφούς και στους γλουτούς. Οι δυο αδερφές έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες, κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν την ιδιαίτερη τους εμφάνιση και να κάνουν μια μεγάλη καριέρα. Η ιστορία τους ενέπνευσε ακόμη και την δημιουργία ενός μιούζικαλ του Broadway.

Τα δυο κορίτσια γεννήθηκαν στο Μπράιτον της Αγγλίας από μια ανύπαντρη μητέρα, την Κέιτ Σκίννερ. Μοιράζονταν την κυκλοφορία του αίματος αλλά τα σημαντικά τους όργανα τα είχαν, ευτυχώς για αυτές, ξεχωριστά. Εξαιτίας της δυσμορφίας τους, η μητέρα τους τις φοβόνταν και αρνούνταν να τις ταΐσει.

Η εργοδότρια της μητέρας τους, η Μαίρη Χίλτον, η οποία βοήθησε στον τοκετό, είδε προφανώς στα κορίτσια μια σημαντική εμπορική προοπτική. Για αυτό πρότεινε στη μητέρα να αγοράσει τις κόρες της έναντι ενός μικρού χρηματικού ποσού.

Η συνδιαλλαγή έγινε και τα κορίτσια άλλαξαν σπίτι και μητέρα.

Αρχικά ζούσαν πάνω από το μπαρ Queen’s Arms το οποίο ανήκε στην καινούργια τους κηδεμόνα και στη συνέχεια μετακόμισαν πάνω από το μπαρ Evening Star. Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία των αδελφών Χίλτονς, η Μαίρη Χίλτον με το σύζυγο και την κόρη της, κρατούσαν τις δίδυμες κάτω από αυστηρό έλεγχο χρησιμοποιώντας σωματική κακοποίηση. Έπρεπε να αποκαλούν την Χίλτον «θεία Λου» και τον σύζυγό της «Σερ». Τα δυο κορίτσια εκπαιδεύτηκαν σκληρά στο τραγούδι και στο χορό.

Όταν η εκπαίδευση τους ολοκληρώθηκε, η Χίλτον παρουσίαζε στα μπαρ της το νέο μεγάλο θέαμα. Τις σιαμαίες που χορεύουν και τραγουδούν, έναντι φυσικά σημαντικής χρηματικής αμοιβής.

Η δημοτικότητα των σιαμαίων διδύμων μεγάλωσε αισθητά όταν η Μαίρη τις πήγε σε περιοδεία στη Γερμανία και στην Αυστραλία. Οι δυο αδερφές έγιναν τόσο δημοφιλείς που το 1926 παρουσίασαν ένα νούμερο χορού με κλακέτες, με τον πασίγνωστο για την εποχή καλλιτέχνη Μπόμπ Χόουπ.

Μετά το θάνατο της Μαίρη Χίλτον, οι αδελφές κρατήθηκαν ουσιαστικά αιχμάλωτες έως το 1931 από τους νέους τους μάνατζερ, την Έντιθ και τον Μέγιερ Μάγιερς, από την κόρη δηλαδή της Μαίρη και τον γαμπρό της, έναν πρώην πωλητή μπαλονιών.

Το ζευγάρι τις ξυλοκοπούσε άσχημα όποτε εκείνες αρνούνταν να πάρουν μέρος σε παραστάσεις για το κοινό. Όταν τα κορίτσια μεγάλωσαν, μήνυσαν το ζεύγος Μάγιερς ζητώντας αποζημίωση 100.000 δολαρίων, έβαψαν τα μαλλιά τους ξανθά και ξεκίνησαν μια εξαιρετικά δημοφιλής μουσικοθεατρική παράσταση που έφερε το όνομα «Οι Αδελφές Hilton».

Λίγο καιρό μετά η Βάιολετ γνώρισε και ερωτεύτηκε έναν άνδρα που ονομάζονταν Μάουρις Λ. Λάμπερτ με τον οποίο θέλησε στη συνέχεια να παντρευτεί. Δυστυχώς όμως το ζευγάρι ποτέ δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη άδεια γάμου.

Η αδερφή της Βάιλοτ, η Νταίζη έφτασε μέχρι και τα δικαστήρια παρακαλώντας να επιτρέψουν στην αδερφή της να ζήσει ευτυχισμένη. Οι δικαστές 21 πολιτειών όμως αποφάσισαν ότι θα ήταν «ανήθικο» να επιτραπεί στην Βάιολετ να παντρευτεί τον άντρα που είχε αγαπήσει.

Έπειτα από τον απαγορευμένο αυτό έρωτα οι αδελφές συνέχισαν να δίνουν μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Η δημοτικότητά τους εξασθένισε μετά το 1930, και από τότε πάλεψαν σκληρά για να εξοικονομήσουν τα προς το ζην. Το 1951 πρωταγωνίστησαν στις «Αλυσίδες για τη Ζωή», μια ταινία βασισμένη στη ζωή τους.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση των Χίλτονς ήταν το 1961 σε έναν κινηματογράφο αυτοκινήτων στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Μετά το τέλος της παράστασης, Ο διευθυντής της περιοδείας τους, πήρε τα χρήματα των εισπράξεων και τις εγκατέλειψε εκεί. Χωρίς μέσο μεταφοράς και χωρίς χρήματα, οι δυο αδερφές αναγκάστηκαν να εργαστούν ως ταμίες σε ένα κοντινό παντοπωλείο.

Το πρωινό της 4 Ιανουαρίου του 1969, ο ιδιοκτήτης του παντοπωλείου μάταια περίμενε τις δυο αδερφές να πάνε για δουλειά. Όταν οι ώρες περνούσαν και οι Χίλτονς δεν εμφανίζονταν, αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία.

Οι δίδυμες βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους. Ήταν δυο από τα πολλά θύματα της γρίπης του Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, πρώτα πέθανε η Νταίζη και μετά από δυο ημέρες την ακολούθησε και η Σάρλοτ. Οι σωροί τους θάφτηκαν στο Forest Lawn, το δυτικό νεκροταφείο της πόλης..

πηγή:athensmagazine.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight