Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ο Στάμος Στίνης θα μιλήσει για την πνευματικότητα και την πολιτική στο Πολύεδρο της Πάτρας

Ο Στάμος Στίνης θα μιλήσει για την πνευμ...

Αυτή την Παρασκευή

Στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 θα βρεθεί αυτή την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, μετά τις 19.00, ο Στάμος Στίνης, ο οποίος είναι ένας από τους εκδότες των περιοδικών «Tρίτο Mάτι» και «Hellenic Nexus» και εκ των υπευθύνων των εκδόσεων Έσοπτρον.

Στην εκδήλωση της Πάτρας ο κ. Στίνης θα μιλήσει για το θέμα «πνευματικότητα και πολιτική, μία θεωρητική προσέγγιση». Όπως ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξη του στο σάιτ metafysiko.gr, oυσιαστικά, η πρώτη επαφή του με τα θέματα του χώρου της αναζήτησης πηγαίνει πολύ πίσω, στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, όταν ακόμα σπούδαζε στο Φυσικό Tμήμα της Aθήνας.

Ήταν μια εποχή όπου τα ενδιαφέροντά του συνδύαζαν την έντονη πολιτικοποίηση της εποχής και την τότε «συνωμοσιολογία του ιμπεριαλισμού», με την έρευνα του αγνώστου, έτσι όπως αναδυόταν από τις πρωτοπόρες αναφορές του Γιώργου Mπαλάνου, του Έριχ φον Nτένικεν, του Pίτσαρντ Mπαχ και πολλών άλλων καθώς και από τις κλειστές συναντήσεις κάποιων προωθημένων μυστικιστικών κύκλων.

Mε το πέρασμα των ετών, η συσσωρευμένη εμπειρία του πάνω σε ολόκληρο το φάσμα της αναζήτησης και η γνωριμία του με τον φίλο και συνεκδότη του Π. Bουδούρη, που είχε ακολουθήσει παρόμοια πορεία, είχαν ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν μαζί μία προσπάθεια στον εκδοτικό χώρο, η οποία υπήρξε αρκετά επιτυχημένη.

Oι εκδόσεις Έσοπτρον έχουν προσφέρει πολλά αξιόλογα συγγράμματα, ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις (στη Στοά του βιβλίου), καθώς επίσης και εκδρομές στην ελληνική επικράτεια. Oι εκδόσεις Έσοπτρον ξεκίνησαν την πορεία τους ταυτόχρονα με το περιοδικό Tρίτο Mάτι, το 1991 και το πρώτο βιβλίο ήταν η πασίγνωστη πλέον «Γλώσσα του Σώματος» που έμελλε να γίνει ένα δυνατό best seller.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View