Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος στους Πατρινούς δημοσιογράφους - «Η νέα κυβέρνηση μπορεί να ξεκολλήσει την χώρα από το βούρκο των μνημονίων»

Νίκος Νικολόπουλος στους Πατρινούς δημοσ...

Ο επανεκλεγείς βουλευτής Αχαίας πρόσθεσε πως η νέα κυβέρνηση μπορεί να ενώσει τους Έλληνες

Την απόλυτη ικανοποίηση, αλλά και την στήριξή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα, επανέλαβε ο Νίκος Νικολόπουλος παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα και τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, όπως ήδη ανακοίνωσε, εξ αρχής βρισκόταν σε ευθεία συνεννόηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο για την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, για την οποία πιστεύει ότι «έχει τις προϋποθέσεις, αλλά και τα στελέχη που θα μπορέσουν να «ξεκολλήσουν την χώρα από το βούρκο των μνημονίων, αλλά και να αποδείξουν ότι οι επιμέρους διαφορές μπορούν να μπουν στην άκρη, ενώνοντας τους Έλληνες σε μία νέα προοπτική ελπίδας και αξιοπρέπειας».

«Δημιουργούνται σενάρια χωρίς βάση, αλλά και νόημα. Δεν πρέπει κανένας να βιάζεται, ούτε να προσπαθεί να δημιουργήσει σενάρια και ίντριγκες, τουλάχιστον εάν είναι καλοπροαίρετος και θέλει, όσο εγώ, την επιτυχία της κυβέρνησης που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος σχετικά με την μη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα, προσθέτοντας ότι εκείνο που έχει σημασία είναι να καταφέρει η νέα κυβέρνηση να επιτύχει τις δεσμεύσεις της, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έπαιξαν κάποιο ρόλο, και ποιο, τα σχόλιά του παλαιότερα για την ομοφυλοφιλία και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, ανέφερε: «Επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σενάρια, αλλά και πως όσα έγιναν είναι σε γνώση μου και σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τον κ. Καμμένο.

Εκείνο που θέλω να προσθέσω δε, είναι ότι ως πολιτικός με διαδρομή 25 χρόνων, έχω συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τις επιλογές και τις απόψεις των άλλων, έστω και αν είναι αντίθετες από τις δικές μου, απλά δεν θέλω και οι άλλοι να προσπαθούν να επιβάλλουν σε μένα τις δικές τους απόψεις. Αυτό επιτάσσει η στοιχειώδης δημοκρατική νοοτροπία».

Μάλιστα, κάνοντας και ένα γενικότερο σχόλιο για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο Αχαιός πολιτικός τόνισε: «Είναι προφανές ότι στη νέα κυβέρνηση μετέχουν άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές, ιδεολογικές, αλλά και κοινωνικές καταβολές. Η προσπάθεια αλληλοκατανόησης και άμβλυνσης των διαφορών ώστε να υπάρχουν συγκλίσεις που θα είναι εθνικά και κοινωνικά ωφέλιμες, δεν θα είναι εύκολη. Αλλά αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα όλων μας. Η δημιουργία μίας εθνικής συμμαχίας που δεν θα κρύβει τις διαφορές, αλλά θα τις παραμερίζει μπροστά σε όσα μας ενώνουν και ενώνουν όλους τους Έλληνες, αριστερούς, κεντρώους και δεξιούς.  Όπως η ανεργία δεν έχει χρώμα και δεν διαχωρίζει τους πολίτες, έτσι και το δικαίωμα σε ένα μεροκάματο αξιοπρέπειας ανήκει σε όλους. Πάνω απ’ όλα είμαστε όλοι Έλληνες και για τους Έλληνες θα πρέπει να δουλέψουμε…».

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πολίτες της Αχαΐας για την εμπιστοσύνη τους, ακόμα μία φορά, αλλά και την απόλυτη ικανοποίησή του για την εκλογική επιτυχία των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας πως διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες και έχασαν τον πόλεμο όσοι ήθελαν τους ΑΝΕΛ εκτός του πολιτικού προσκηνίου «προκειμένου να αλωνίζουν πιο άνετα οι πολιτικές δυνάμεις που θα ήθελαν να θέσουν και τον Τσίπρα υπό ομηρία, προς όφελος της διαπλοκής».

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος πρόσθεσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει μέσω της Δικαιοσύνης, αλλά και του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, να ελεγχθεί και να διερευνηθεί ο ρόλος των δημοσκοπήσεων, ενώ τόνισε ότι αμέσως μόλις ξεκινήσει την λειτουργία της η νέα Βουλή, θα επαναφέρει και θα καταθέσει όλες τις ερωτήσεις, τις σχετικές με την διαπλοκή, που τόσο ο ίδιος και οι ΑΝΕΛ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, είχαν καταθέσει στην προηγούμενη Βουλή.

«Δώσαμε μία υπόσχεση στον λαό, ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες για τα μνημόνια και ότι το πάρτι της διαπλοκής θα σταματήσει. Και αυτή την υπόσχεση, πρέπει να την τηρήσουμε» υπογράμμισε.

Και ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε ως εξής: «Σε ό,τι με αφορά, συνεχίζω να δρω και να πολιτεύομαι ελεύθερα, με βάση τις αρχές μου και τις αρχές της κοινωνίας που εκπροσωπώ. Πιστεύω στη συνεργασία, την αλήθεια, την πραγματική πολιτική που κοιτάζει τον πολίτη στα μάτια και λειτουργεί υπέρ του πολίτη. Θα στηρίξω με όλη μου τη δύναμη μία τέτοια πολιτική, που συν τοις άλλοις, θα αποσκοπεί και στο γκρέμισμα του ικριώματος που δημιούργησαν τα μνημόνια. Παράλληλα όμως, δεν θα διστάσω να ασκήσω και κριτική στα λάθη, όντας καλόπιστος και βέβαιος για την καλοπιστία πάντων.

Αν θέλουμε μία άλλη Ελλάδα, μία άλλη πολιτική, δεν θα πρέπει να φοβόμαστε, ούτε τις απόψεις, ούτε πολύ περισσότερο την αντιμετώπιση των λαθών, που αναπόφευκτα όλοι κάνουμε».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις