Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το είπε και ο Κατρούγκαλος!

Το είπε και ο Κατρούγκαλος!

Του Διονύση Ζακυνθινού

Η συνέπεια λόγων κι έργων είναι σπάνιο φαινόμενο στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Και από την άποψη αυτή, κάποιος θα πρέπει να βγάλει το καπέλο στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση του οποίου με το «καλημέρα» φέρεται αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των πολιτών.

Μιλώντας στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα επαναπροσληφθούν αμέσως όλοι οι απολυθέντες από το Δημόσιο, ενώ στη διευκρινιστική ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου εάν θα επαναπροσληφθούν και οι σχολικοί φύλακες ήταν κατηγορηματικός: «Και οι σχολικοί φύλακες».

Κάθε σχετική αμφιβολία ήλθε να διαλύσει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ως υπερυπουργός πλέον Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, εξήγγειλε την ακύρωση της πώλησης της ΔΕΗ, καθώς και το «πάγωμα» όλων των αποκρατικοποιήσεων.

Επομένως, συνέπεια λόγων κι έργων, αναμφισβήτητα, αξιοσημείωτη. Μόνο που αυτή θα ήταν εξασφαλισμένη εάν η Ελλάδα ήταν μια κανονική χώρα, που δεν θα εξαρτιόταν άμεσα η επιβίωση της από ξένους δανειστές.

Κι αυτό ήλθε να μας το υπενθυμίσει με τον πλέον εμφατικό τρόπο το πιο μισητό για τους Έλληνες πρόσωπο: η Άνγκελα Μέρκελ.

Τη μέρα που ο Κατρούγκαλος έλεγε ότι θα επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυθέντες από το Δημόσιο, η Μέρκελ καθιστούσε σαφές ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τιμήσει τα συμφωνηθέντα, (και) ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, που ήταν να πάρουμε και δεν πήραμε γιατί πήγαμε σε εκλογές.

Με απλά ελληνικά η επαναπρόσληψη των απολυθέντων από το Δημόσιο και, κυρίως το «πάγωμα» των αποκρατικοποιήσεων συνιστούν, εκτός άλλων, παραβίαση των συμφωνηθέντων.

Και δεν επεκτείνομαι στο γεγονός ότι εκκρεμεί η αξιολόγηση για να συνεχίσουμε να είμαστε σε πρόγραμμα (Μνημόνιο), που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχουμε στη συνέχεια στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι. Τουτέστιν, για να πάρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ελληνικά ομόλογα.

Πολύ θα ήθελα ο Κατρούγκαλος και ο κάθε Κατρούγκαλος της νέας κυβέρνησης να υπερισχύει της Μέρκελ, αλλά είναι προφανές ότι αυτό δεν γίνεται.

Και για να το πούμε με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους, σε μια αναμέτρηση της Μπάγερν με την Παναχαϊκή, όσο και να είμαστε με την ομάδα της Πάτρας, το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι.

Κοντολογίς, από τις πρώτες κινήσεις της, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει διατεθειμένη να πάει με μονομερείς ενέργειες σε μετωπική σύγκρουση με την τρόικα, και όχι σε διαπραγμάτευση.

Και άσε τον Βαρουφάκη, ο οποίος εξήγγειλε με τη σειρά του την επαναπρόσληψη των καθαριστριών στο υπουργείο Οικονομικών, να λέει ότι δεν θα πάμε σε μονομαχία με τους Ευρωπαίους.

Δεν μας εξήγησε, όμως, πώς θα την αποφύγουμε τη μονομαχία εάν δεν κάνουν πίσω οι απέξω, κάτι που μεταξύ μας δεν το βλέπω και πολύ πιθανό.

Ως εκ τούτου, και καθώς οι νέοι κυβερνώντες θέλουν να πάνε σε κόντρα με την τρόικα, δεν έχουν παρά να βγουν στην ελληνική κοινωνία και να το πουν ευθέως, εξηγώντας καθαρά και ξάστερα και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια σύγκρουση για τη χώρα.

Και όχι τίποτα άλλο, αλλά την ίδια ώρα, η πρώτη εξωτερικού χαρακτήρα κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργού, ήταν να «βγάλει γλώσσα» στην Ευρώπη για τα μάτια της Ρωσίας!

Τελικά το πάθημα της Κύπρου, που ακόμη περιμένει τη βοήθεια της ρωσικής αρκούδας, φαίνεται ότι δεν μας έγινε μάθημα.

Συμπέρασμα; Ο Θεός να βάλει το χέρι του….

ΣΣ: Άρθρα, αναλύσεις και σχόλια του Διονύση Ζακυνθινού μπορείτε να διαβάσετε και στο προσωπικό του μπλογκ: zakpatras.wordpress.com.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις