Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι αλλάζει στις ζωές μας με την κυβέρνηση Τσίπρα – Όλες οι εξαγγελίες της πρώτης ημέρας

Τι αλλάζει στις ζωές μας με την κυβέρνησ...

Δωρεάν ρεύμα για 300.000 οικογένειες, βασικό μισθό στα 751 ευρώ και 13η σύνταξη, επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν με τη διαθεσιμότητα

Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως εξάλλου δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ήδη από χθες, οι νέοι υπουργοί, μετά την ορκωμοσία τους, δεσμεύθηκαν για μια σειρά άμεσων μέτρων, που έχουν στόχο να ανακουφίσουν τα θύματα της λιτότητας, θέτοντας σε υλοποίηση το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης.

Σε συμβολικό επίπεδο η πρώτη πράξη της νέας κυβέρνησης, είναι το ξήλωμα των κιγκλιδωμάτων έξω από τη Βουλή, που είχαν τοποθετηθεί την περίοδο των μαζικών διαδηλώσεων του Λαού, ενάντια στα Μνημόνια.

Η ανάκληση των αποφάσεων για μειώσεις μισθών, απολύσεις και αποκρατικοποιήσεις, είναι οι βασικές δεσμεύσεις των νέων υπουργών.

Ο Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης δεσμεύτηκε για άμεση αύξηση του κατώτατου στα 751 ευρώ και 13η σύνταξη για όσους παίρνουν ως 700 ευρώ.

Ο κ. Στρατούλης δεσμεύθηκε για πληρωμή 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη ως 700 ευρώ, όπως άλλωστε προβλέπεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκος Βούτσης δεσμεύθηκε για άμεση επαναπρόσληψη 10.000 δημοσίων υπαλλήλων, που απολύθηκαν μέσω της διαθεσιμότητας, τονίζοντας πως η πράξη αυτή είναι κοστολογημένη.

Επίσης, δήλωσε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων για την αποκατάσταση των αδικιών.

Ο νέος υπουργός Παιδείας Τ. Κουράκης δεσμεύθηκε για την αποκατάσταση των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, αλλά και των Σχολικών Φυλάκων που βρέθηκαν εκτός Δημοσίου.

Η νέα κυβέρνηση έχει έτοιμη και την υπουργική απόφαση βάσει της οποίας θα προσληφθούν εκ νέου στο υπουργείο Οικονομικών οι 320 καθαρίστριες που απολύθηκαν.

Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, δεσμεύθηκε για άμεση αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων.

Την ίδια δέσμευση ανέλαβε και ο νέο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας.

Σε ότι αφορά στους Ενστόλους κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ο Π. Καμμένος μόιλησε για ενώ ανάλογη αναφορά έκανε και ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης εξήγγειλε την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος 300.000 οικογένειες που αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα. Επίσης, ανακοίνωσε την παύση κάθε ιδιωτικοποίησης στη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ, οι οποίοι επανέρχονται σε δημόσιο έλεγχο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας ανακοίνωσε το πάγωμα της πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ο δε  αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης εκείνη των 17 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ο κ. Γιώργος Σταθάκης, που ανέλαβε υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και ανακοίνωσε πως καταργείται το μέτρο της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων αλλά και πολλών ιδιοκτητών, κυρίως οικογενειακών επιχειρήσεων.

Ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε ότι καταργείται το 5ευρω για τις επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, όπως και το ένα ευρώ για τις συνταγές.

Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα, εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις