Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ας σταματήσει η κινδυνολογία και ας ευχηθούμε (και να εργαστούμε) να πετύχει η νέα κυβέρνηση. Θα είναι προς όφελος όλων μας…

Ας σταματήσει η κινδυνολογία και ας ευχη...
Νασόπουλος Νάσος

Ας σεβαστούν όλοι την εντολή του λαού

Τους  ακούω στα τηλεοπτικά παράθυρα, τους διαβάζω στα ενημερωτικά sites και νομίζω ότι αναμεταδίδουν όσα έλεγαν μέχρι την Παρασκευή. «Οι κίνδυνοι», «οι δανειστές», «τα λεφτά των Ευρωπαίων» και ένα σωρό ακόμα κινδυνολογίες μου αναμασούσαν έως την  Κυριακή. Ο λόγος για δημοσιογράφους και πολιτικούς της αντίπερα όχθης. Λες και δεν έγιναν εκλογές, λες και ο Ελληνικός λαός δεν αποφάσισε πώς θέλει να πορευθεί από δω και πέρα.

Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την πατρίδα και τους πολίτες της, πρέπει να σταματήσει αυτή την κινδυνολογία.

Άλλωστε, το ερώτημα είναι απλό:

Αν πράγματι ο Τσίπρας καταφέρει να μειώσει το χρέος, όλοι αυτοί θα στενοχωρηθούν;

Αν πράγματι, ο Τσίπρας καταφέρει να ανατρέψει την πολιτική λιτότητας , όλοι αυτοί θα ενοχληθούν;

Σύμφωνοι, να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες, αλλά γιατί να μην διεκδικήσει η χώρα καλύτερους όρους από τους δανειστές της;  Όποιος αρνείται τη διεκδίκηση βελτίωσης των όρων, καθόλου πατριωτικά δεν σκέφτεται.

Ας σταματήσουν επιτέλους, να μιλάνε ως εκπρόσωποι της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Το έκαναν όλη την προεκλογική περίοδο, προσπαθώντας να αποτρέψουν την πολιτική αλλαγή. Πλέον ζούμε μια άλλη μέρα, σε ένα νέο πολιτικό περιβάλλον, το οποίο καθορίζεται από τη ρητή λαϊκή εντολή για αλλαγή ρότας.

Η νέα κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει αυτή τη νέα ρότα, είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει την εφαρμογή μια ς άλλης οικονομικής πολιτικής, να διαπραγματευτεί σκληρά με εταίρους και δανειστές.

Και στο κάτω-κάτω της γραφής, δεν παίρνεις όσα δεν ζητάς και δεν διεκδικείς.

Κανείς δε σου χαρίζει τίποτε στη ζωή και ειδικώς στην οικονομία.

Ας σταματήσουν λοιπόν η καταστροφολογία και η κινδυνολογία .

Παρότι βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο ήλιος ανέτειλε, και τα ATM έχουν χρήματα, και η ζωή κυλάει κανονικά. Και μάλιστα περισσότερο αισιόδοξα, από ότι μέχρι την Κυριακή.

Όποιος ενδιαφέρεται για την πατρίδα και τον λαό της, ας βάλει πλάτη για να βελτιωθούν οι όροι των δανειστών. Κι αν δεν τα καταφέρει η κυβέρνηση, τότε να δούμε τι θα κάνουμε.

Αλλά ως πρώτο βήμα, ας νοιώσουν οι διεθνείς παράγοντες ότι η Ελλάδα έχει μια ισχυρή, διεκδικητική φωνή, ότι  στο εσωτερικό της χώρας δεν υπάρχουν συνήγοροι (και δη αυτόκλητοι) των δανειστών, αλλά εκπρόσωποι  ενός λαού που τράβηξε τα πάνδεινα εδώ και πέντε χρόνια. Και δικαιούται να ζητά χαλάρωση της θηλειάς, δικαιούται να πάρει μια ανάσα…

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα – Όλα τα ονόματα των νέων υπουργών

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις