Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έγινε η απονομή των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών – Νίκησαν Τζουλιάν Μουρ και Έντι Ρεντμέιν

 Έγινε η απονομή των βραβείων του Σωματε...

Στους β’ ρόλους τα βραβεία του Σωματείου πήραν τα φαβορί Πατρίτσια Αρκέτ και Τζέι Κέι Σίμονς

Οι Έντι Ρεντμέιν (για την «Θεωρία των πάντων» όπου υποδύεται τον Στίβεν Χόκινγκ), Τζούλιαν Μουρ (Still Alice), Τζ.Κ.Σίμονς (Whiplash – Χωρίς Μέτρο) και Πατρίσια Αρκέτ (Boyhood – Μεγαλώνοντας) μπαίνουν στην τελική κούρσα για τα Οσκαρ, μετά τις βραβεύσεις τους από το Σωματείο Αμερικάνων Ηθοποιών.

Χωρίς καμία έκπληξη δόθηκαν τα βραβεία του Σωματείου Αμερικάνων Ηθοποιών, δίνοντας δυνατή πάσα στα Όσκαρ (όπου πλέον είναι πολύ πιθανό αυτοί οι 4 ηθοποιοί να είναι και οι φετινοί νικητές των βραβείων της Ακαδημίας στις 22/2/2015).

Οι τέσσερις ηθοποιοί (που κέρδισαν και τις αντίστοιχες Χρυσές Σφαίρες) όπως αναφέρει το σάιτ flix.gr, είναι τα απόλυτα φαβορί για την απονομή των φετινών Όσκαρ με ίσως μοναδική επιφύλαξη αυτή στον Α' Ανδρικό Ρόλο, όπου ο Μάικλ Κίτον του «Birdman» (η ταινία παίζεται και στην Πάτρα αυτήν την εβδομαάδα στα Ster Cinemas) παραμένει ένα δυνατό outsider. Το «Birdman» στα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών –Screen Actors Guild, κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Καστ (κάτι σαν την Καλύτερη Ταινία), ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την πιθανότητα η ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου να είναι το φετινό Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

«Οι ηθοποιοί λάτρεψαν αυτήν την ταινία γιατί δείχνει το κουράγιο που οι ηθοποιοί έχουν για να βρεθούν στα άκρα. Και πίστεψαν πως ως ομάδα αξίζαμε ένα βραβείο», δήλωσε ο Μάικλ Κίτον που είναι πράγματι εξαιρετικός στην ταινία.

«Υπήρξα τυχερός μέσα στα χρόνια να δουλέψω με απίστευτους ηθοποιούς που μου έμαθαν όσα ξέρω. Και το να σε αναγνωρίζουν οι συνάδελφοί σου είναι κάτι περισσότερο από φανταστικό», δήλωσε με την σειρά του ο Άγγλος ηθοποιός Έντι Ρεντμέιν.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την κοινότητα των ανθρώπων που πάσχουν από Αλτζχάιμερ. Μου είπαν πως με την ταινία ένιωσαν πως κάποιος τους είδε και τους ένιωσε και αυτό ήταν πολύ σημαντικό γιατί υπάρχει πολύ ντροπή που σχετίζεται με αυτήν την ασθένεια», ανέφερε η θαυμάσια Τζούλιαν Μουρ.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω πως αυτή η ταινία βρήκε χρηματοδότηση, γιατί σπάει όλους τους κανόνες. Αψηφά τη λογική της κανονικής παραγωγής. Οι άνθρωποι με τους οποίους δούλεψα μαζί με αγάπη, τέχνη και αγάπη ο ένας για τον άλλον, αγαπούν τους ανθρώπους και τους αρέσει να παίρνουν ρίσκα», τόνισε η Πατρίσια Αρκέτ του «Μεγαλώνοτας» του Ρίτσαρντ Λινικλέιτερ ενώ ο Τζέι Κέι Σίμονς του «Χωρίς Μέτρο» υπογράμμισε πως «κάποιοι άνθρωποι εμπνέονται από την ταινία και κάποιοι άλλοι τρομοκρατούνται. Προσωπικά εγώ δεν θα άντεχα τον χαρακτήρα που υποδύομαι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture