Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συναγερμός στις ΗΠΑ από χιονοθύελλα-τέρας

Συναγερμός στις ΗΠΑ από χιονοθύελλα-τέρας

Σε επιφυλακή οι Αρχές

Σχεδόν 60 εκατομμύρια Αμερικανοί  θα επηρεαστούν από την χιονοθύελλα-τέρας που θα κάνει αισθητή την παρουσία της σε λίγες ώρες στις βόρειες και ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Oπως αναφέρει το CNN επικαλούμενο την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, η "ιστορική" σφοδρή κακοκαιρία θα πλήξει κατά κύματα τις βορειοανατολικές πολιτείες και θα απειλήσει ανθρώπινες ζωές. Ήδη έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο περιοχών όπως του Μέιν και του Νιου Τζέρσει, ενώ συνολικά 1.800 πτήσεις έχουν ακυρωθεί. 

Η χιονοθύελλα-τέρας, που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης αρχικά σε Βοστόνη και Νέα Υόρκη και εν συνεχεία σε άλλα επτά πολιτείες, θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη. Ο δήμαρχος του "Μεγάλου Μήλου", Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι οι Νεοϋορκέζοι θα ζήσουν μία από τις χειρότερες χιονοπτώσεις στην ιστορία των ΗΠΑ και κάλεσε τους συμπολίτες του να είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο. 

Σύμφωνα με το CNN, αύριο η κατάσταση θα είναι χειρότερη σε πολλές πολιτείες και θα υπάρξουν περισσότερες ακυρώσεις πτήσεων. Πολλοί αυτοκινητόδρομοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια λόγω του παγετού ενώ οι αρχές καλούν τους οδηγούν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αφού ο δρόμος γλιστρά επικίνδυνα. 

Στη Νέα Υόρκη, το "Central Park" έχει ντυθεί στα λευκά και οι κάτοικοι προσπαθούν με φτυάρια να καθαρίσουν τις αυλές των σπιτιών τους και να ξεθάψουν τα αυτοκίνητά τους που έχουν καλυφθεί από το χιόνι. Σύμφωνε με τους μετεωρολόγους, το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φτάσει σχεδόν το ένα μέτρο σε αρκετές περιοχές με την κακοκαιρία να αναμένεται να χτυπήσει μέσα στις επόμενες χώρες το Κονέκτικατ , την Πενσιλβάνια και τμήμα της Μασαχουσέτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις