Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Λαρισαία ηθοποιός Άννα Βαγενά εκλέχθηκε 1η με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Θεσασαλικό νομό

Η Λαρισαία ηθοποιός Άννα Βαγενά εκλέχθηκ...

Η πρωταγωνίστρια που έχει συνδεθεί με το Θεσσαλικό θέατρο, πλησίασε σε επίδοση τους 20.000 σταυρούς

Πριν περίπου δύο μήνες είχε έρθει στο Πάνθεον της Πάτρας με την παράσταση «Ο Γάμος» όπου έπαιζε μόνη της στη σκηνή και καταχειροκροτήθηκε.

Συγκαταλέγεται στις καλύτερες ηθοποιούς μας με μία συνεπή και σταθερή καλλιτεχνική πορεία που είχε ξεκινήσει με το κινηματογραφικό «Προξενιό της Άννας» του Παντελή Βούλγαρη. Ο λόγος για την Άννα Βαγενά, η οποία εισέρχεται στη νέα Βουλή των Ελλήνων καθώς εκλέγεται βουλευτής νομού Λαρίσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Άννα Βαγενά που διατηρεί και δικό της θέατρο, στο κέντρο της Αθήνας, το Μεταξουργείο, διεκδίκησε την ψήφο των συμπατριωτών της (κατάγεται από την Λάρισα) και τα κατάφερε αφού σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου εσωτερικών, ήρθε 1η σε σταυρούς από το κόμμα της στο νομό, με 19.155.

Η κ. Βαγενά είναι παντρεμένη με τον τραγουδοποιό Λουκιανό Κηλαηδόνη και έχουν δύο κόρες.

Το σάιτ της εφημερίδας Ελευθερία, χαρακτήρισε ως νύχτα των ανατροπών, για τους βουλευτές του νομού Λαρίσης, την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση με αφορμή, με την έννοια όχι τόσο της ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος που προκάλεσε η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τις κυρίαρχες προτιμήσεις των ψηφοφόρων όσο των αλλαγών που προκάλεσε η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, σε συνδυασμό βεβαίως με τις προβλέψεις του ίδιου του εκλογικού νόμου.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την κατανομή των εδρών από το Υπουργείο Εσωτερικών, στις 3 σήμερα τα ξημερώματα της Δευτέρας 26/1/2015, στον νομό Λάρισας τέσσερις από τους 8 βουλευτές του νομού κατάφεραν να εκλεγούν για 1η φορά.

Η ΝΔ διατήρησε τις 2 έδρες που είχε χωρίς αλλαγές στα πρόσωπα (Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι πρώτο κόμμα, εκλέγει εδώ μόνο δύο βουλευτές. Αξίζει να διευκρινιστεί πως η Άννα Βαγενά είχε εκλεγεί και στο παρελθόν βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ (στη θέση της παραιτηθείσας βουλευτή, ηθοποιού Πέμης Ζούνη) αλλά αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας, τον Φεβρουάριο του 2012, παρέδωσε την έδρα αμέσως μόλις ορκίσθηκε, μένοντας στην ιστορία ως η βουλευτής των λίγων μόλις ωρών.

Για 1η φορά εισέρχονται λοιπόν στη Βουλή, από το νομό Λαρίσης η ηθοποιός Άννα Βαγενά (ΣΥΡΙΖΑ), ο ορθοπαιδικός Κων. Μπαργιώτας («Ποτάμι»), ο καρδιοχειρουργός Νίκος Τσιλιμίγκας (ΠΑΣΟΚ) εφόσον ο κ. Βενιζέλος επιλέξει την έδρα της Θεσσαλονίκης και ο δικηγόρος Βασίλης Κόκκαλης (ΑΝ.ΕΛ.). Εκτός μένουν οι νυν βουλευτές Δημ. Γελαλής (ΣΥΡΙΖΑ), Φίλιππος Σαχινίδης (ΠΑΣΟΚ), Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (ανεξάρτητος, πρώην Χρυσή Αυγή) και Θωμάς Ψύρρας (ΔΗΜΑΡ) ο οποίος δεν κατήλθε στις χθεσινές εκλογές, όπως αναφέρει το σάιτ της Ελευθερίας.

*Στο νομό Αχαίας τρία είναι τα νέα πρόσωπα από τους 8 βουλευτές που εκλέγονται στη νέα Βουλή. Ο Ανδρέας Κατσανιώτης με τη Νέα Δημοκρατία, η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Σία Αναγνωστοπούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο δικηγόρος Ιάσονας Φωτήλας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις