Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: «Οι εικαστικές τέχνες-το περιβάλλον και η διαμόρφωση αξιών - συμπεριφορών» στην "Πρόταση"

Πάτρα: «Οι εικαστικές τέχνες-το περιβάλλ...

Πραγματοποιήθηκε η τέταρτη εκδήλωση για φέτος στο Στέκι της Κίνησης

Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 στο ΣΤΕΚΙ της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» πραγματοποιήθηκε η τέταρτη κατά σειρά εκδήλωση για φέτος που αφορούσε μια ομιλία και συζήτηση με καλεσμένη την κα. Χρυσάνθη Βανταράκη, Εικαστικό-πτυχιούχο της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών μαθημάτων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Πρόεδρο της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας. Το θέμα ήταν: «Οι εικαστικές τέχνες-το περιβάλλον και η διαμόρφωση αξιών - συμπεριφορών».

Η κα. Βανταράκη έκανε μια περιεκτική παρουσίαση των ειδών της τέχνης από την αρχή της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους μέχρι και σήμερα και ανέλυσε τις διαφορές τους.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, στην οποία το κοινό συμμετείχε ζωηρά, απαντήθηκαν αρκετά ερωτήματα οδηγώντας σε ένα γενικό συμπέρασμα ότι «Η Τέχνη πάντα είχε και έχει σημαντική θέση στην ζωή των ανθρώπων και ότι  μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη μέσα από την Τέχνη».

Παράλληλα οι παραβρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στο φωτογραφικό οδοιπορικό της ομάδας Κοινωνικής Δικτύωσης ΔΙ.Ο.Δ.Ο.Σ.Σ.Σ. με το γενικό θέμα «Η Γειτονιά μας στο χθες και το σήμερα» και ιδιαίτερα στις θεματικές ενότητες: Συνοικίες Αγία Σοφία - Άγιος Αλέξης – Άγιος Διονύσιος. Η έκθεση αυτή ήταν μια προσπάθεια  να  βρούμε πάλι τα νήματα που θα συνδέσουν τον κοινωνικό ιστό, να βοηθήσουν να επικοινωνήσουμε και να συμπορευθούμε στην προσωπική και συλλογική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της γειτονιάς μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View