Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Χωρίς κορναρίσματα και ξέφρενους πανηγυρισμούς γιόρτασε η Πάτρα το 45% που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς κορναρίσματα και ξέφρενους πανηγυρ...

Πώς εξηγείται το υποτονικό κλίμα των επινίκιων για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Δυσανάλογα υποτονικοί οι πανηγυρισμοί για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, εξηγήσιμο όμως το φαινόμενο. Το γεγονός ότι στην Πάτρα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το δυσθεώρητο ποσοστό του 45% (μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο) κάνει την έλλειψη πανηγυρισμών από τους ψηφοφόρους του ακόμη πιο ηχηρή.

Ο καιρός και το γεγονός ότι οι εκλογές έγιναν για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκατίες χειμώνα είναι μια κάποια εξήγηση όχι όμως η μόνη. Γιατί ωραίος ο καναπές, το τζάκι και η τηλεόραση, δεν έκανε όμως ούτε τόσο πολύ κρύο, ούτε έβρεχε για να λειτουργήσει τόσο αποτρεπτικά.

Το γεγονός ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη σίγουρα στέρησε κι αυτή κάτι από τον ενθουσιασμό, την ένταση και το πλήθος των επινίκιων πανηγυρισμών.

Οι πραγματικές αιτίες όμως θα πρέπει να αναζητηθούν σε κάποιες άλλες αιτίες. Καταρχήν στο γεγονός ότι πολλοί από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν μεν Αλέξη Τσίπρα αλλά περισσότερο ως μια απάντηση στα πέντε χρόνια πρωτοφανούς κρίσης που μαστίζουν την χώρα και χωρίς απαραίτητα να έχουν πεισθεί ότι η ζωή τους θα αλλάξει την 26η Ιανουαρίου.

Επιπλέον τα τελευταία χρόνια γινόμαστε όλο και περισσότερο "ευρωπαίοι" στην εκλογική μας συμπεριφορά. Μειώνεται το ποσοστό της αποχής, όπως και οι εξτρίμ πανηγυρισμοί των eighties.

Εν κατακλείδι ούτε ιδιαίτερα κορναρίσματα, ούτε κόσμος στη πλατεία Γεωργίου, περίπου 150-200 άτομα έξω από το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ερμού στις 11:30 το βράδυ. Και κάπως έτσι η Ελλάδα οδεύει για πρώτη φορά σε αριστερή κυβέρνηση.

ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ η εξέλιξη της σταυροδοσίας

Αλέξης Τσίπρας: ο νεότερος Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Πάτρα- Τώρα: Χοροί και πανηγύρια στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΒΙΝΤΕΟ

 

 


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις