Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγυπτος: Ενας νεκρός σε διαδηλώσεις της επετείου της ανατροπής Μουμπάρακ

Αίγυπτος: Ενας νεκρός σε διαδηλώσεις της...

Δέχθηκε σφαίρες σε συγκέντρωση στην Αλεξάνδρεια

 

Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε στην Αίγυπτο και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στην τέταρτη επέτειο της εξέγερσης του 2011 που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ.


Δεκάδες διαδηλωτές είχαν χάσει τη ζωή τους και το 2014 στην τρίτη επέτειο της εξέγερσης γύρω από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Ο διαδηλωτής τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρες στην Αλεξάνδρεια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, δήλωσαν οι πηγές ασφαλείας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο άνδρας ήταν ένοπλος.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, μία βόμβα εξερράγη με στόχο αστυνομικούς που στέκονταν έξω από έναν αθλητικό όμιλο στο Κάιρο, δήλωσαν οι πηγές.

Στο Κάιρο, αστυνομικοί με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων, υποστηριζόμενοι από στρατιώτες σε θωρακισμένα οχήματα, απέκλεισαν μεγάλες οδικές αρτηρίες περιλαμβανομένων εκείνων που οδηγούν στην πλατεία Ταχρίρ.

Υποστηρικτές του Μόρσι συγκεντρώθηκαν κοντά στην Ταχρίρ κρατώντας φωτογραφίες του, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters, προτού περικυκλωθούν από την αστυνομία. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν επίσης δακρυγόνα γα να διαλύσουν μία διαδήλωση στην πλατεία Ραμσή του Καΐρου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Στο προάστιο Ματαρίγια του Καΐρου, οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα εναντίον περίπου 900 διαδηλωτών.

Δυνάμεις ασφαλείας στάλθηκαν επίσης στην πλατεία Ραμπάα στο βορειοανατολικό Κάιρο, όπου εκατοντάδες υποστηρικτές του Μόρσι σκοτώθηκαν τον Αύγουστο του 2013 σε έναν καταυλισμό διαμαρτυρίας.


Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο πρόεδρος Φάταχ αλ Σίσι επικρότησε την επιθυμία για αλλαγή που επέδειξαν οι Αιγύπτιοι πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά είπε ότι χρειάζεται υπομονή προκειμένου να επιτευχθούν όλοι «οι στόχοι της επανάστασης».

 

Πηγή:tovima.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις