Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από «σπόντα» συνελήφθησαν οι Γερμανίδες με τα 5 Πατρινά σκυλιά στο «Βενιζέλος»

Από «σπόντα» συνελήφθησαν οι Γερμανίδες ...

Είχε προηγηθεί σύλληψη Έλληνα ο οποίος φάνηκε ύποπτος στις αρχές του αεροδρομίου καθώς έπεσε σε αντιφάσεις.

Η σύλληψη ενός Έλληνα που φάνηκε ύποπτος στις αρχές του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο οποίος συνόδευε 5 κακοποιημένα σκυλιά στη Γερμανία, οδήγησε από «σπόντα» και στην σύλληψη δύο Γερμανίδων που μετέφεραν λίγη ώρα αργότερα 5 Πατρινά κακοποιημένα σκυλιά επίσης στην Γερμανία.

Οι αστυνομικοί του «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχαν καταγγελίες για περίεργες μεταφορές σκυλιών μαζικά προς Γερμανικές πόλεις, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Ο Έλληνας που αρχικά συνελήφθη φάνηκε ύποπτος καθώς έπεσε σε αντιφάσεις. Σύμφωνα με το protothema.gr όταν τον ήλεγξαν οι αστυνομικοί υποστήριξε ότι θα πήγαινε για δουλειά στη Γερμανία και θα έπαιρνε μαζί και τα σκυλιά του. Όμως τα εισιτήρια που είχε κλείσει έδειχναν ότι θα επέστρεψε αύριο ή την Κυριακή.

Λίγη ώρα αργότερα ταξίδευαν συμπτωματικά και οι δύο Γερμανίδες, για τις οποίες η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορούσε γραφειοκρατικές παρατυπίες, καθώς η ελληνική γραφειοκρατία στην περίπτωση μεταφοράς σκυλιών και ειδικά κουταβιών είναι εξαιρετικά πολύπλοκη. Για παράδειγμα ζητείται στείρωση από κουτάβια τριών μηνών, κάτι που είναι αδύνατον να συμβεί.

Τα σκυλιά που μετέφεραν οι δύο Γερμανίδες προέρχονταν από τον Σύλλογο «Μέριμνα» του Πανεπιστημίου της Πάτρας, και συγκεκριμένα επρόκειτο για τρία κουτάβια που είχαν βρεθεί σε κάδο απορριμμάτων από εθελοντές της «Μέριμνας» και δύο βαριά κακοποιημένα ενήλικα σκυλιά. Κανένα εξ αυτών δεν ήταν ναρκωμένο.

Οι δύο Γερμανίδες είναι μέλη Γερμανικής φιλοζωικής οργάνωσης. Η υπόθεση ερευνάται από τις αρχές, ωστόσο στην περίπτωση των δύο Γερμανίδων η εκτίμηση των φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής μας που συνεργάζονται χρόνια μαζί τους, όπως δήλωσαν στο thebest.gr θα ξεκαθαρίσει γρήγορα καθώς δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο εμπλοκή τους σε παράνομο κύκλωμα.

Αντιθέτως έχουν μεταφέρει πολλές φορές κακοποιημένα σκυλιά από την Ελλάδα στην Γερμανία, τα οποία δίνονται για υιοθεσία σε Γερμανικές οικογένειες και για τα οποία ενημερώνονται διαρκώς οι φιλοζωικές οργανώσεις της Πάτρας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπογράφονται εξαιρετικά αυστηρά συμβόλαια με τις οικογένειες και πάντα υπάρχει report και συνεχής ενημέρωση από τους φιλόζωους της Πάτρας για την εξέλιξή τους. «Πρόσφατα είχα report για ένα σκυλί που είχε δοθεί για υιοθεσία τον Μάρτιο του 2011, το οποίο είχε κομμένα τα δύο του πόδια και το οποίο ζει σήμερα ευτυχισμένο σε οικογένεια στην Γερμανία» δήλωσε στο thebest.gr η κα. Άντα Δημοπούλου.

Γεγονός είναι ότι οι φιλόζωοι που μεταφέρουν σκυλιά προς υιοθεσία από γερμανικές οικογένειες προτιμούν τις πτήσεις του Σαββατοκύριακου και ειδικά τα ξημερώματα ή νυκτερινές ώρες καθώς στοιχίζουν φθηνότερα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις