Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η γούρικη οδός της Πάτρας για τα πολιτικά κόμματα

Η γούρικη οδός της Πάτρας  για τα πολιτι...

Γράφει ο θείος Άκης

Για την οδό Ερμού ο λόγος. Η οδός πήρε το όνομά της από τον Έλληνα Θεό του εμπορίου. Είναι το σημείο αναφοράς του εμπορικού κόσμου παντού όπως και στην Πάτρα. Λόντος, Πανούτσος, Μπάκας και Μανωλάκος μερικά ονόματα παλιών εμπόρων που κάποιοι διατηρούν μαγαζιά μέχρι και σήμερα.

Η οδός που σε οδηγεί από το λιμάνι στην πλατεία Μαρκάτου. Εκεί που γινόταν για δεκαετίες η λαϊκή του Σαββάτου μέχρι να μεταφερθεί στην Καραϊσκάκη. Και όπου αγορά υπάρχει λαός, υπάρχει ζύμωση με κόσμο και απόψεις. Τις απόψεις αυτές θα διατρανώσουμε αύριο στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί κάτι.

Η Ερμού έχει αποδειχτεί γούρικη για τις εκλογικές αναμετρήσεις. Όποιος στήνει εκλογικό κέντρο τα τελευταία χρόνια, κατά ένα μαγικό τρόπο κερδίζει τις εκλογές. Αυτό έκανε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2004 και 2007 στο  ύψος της Αγίου Ανδρέου. Επέστρεψε μετά από χρόνια στην εξουσία. Τα γραφεία της βρίσκονταν εκεί που λειτουργεί πλέον κατάστημα νυχτερινής διασκέδασης.

Φέτος το εκλογικό κέντρο του Σύριζα βρίσκεται και αυτό στην οδό Ερμού. Τα μηνύματα είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικά για το αποτέλεσμα των εκλογών. Κερδώος λοιπόν ο Ερμής φτάνει να αποκαλυφτεί και στις κάλπες. Κυριακή κοντή γιορτή…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις